GIGACALORIA, LA ACELAȘI PREȚ

Veste bună pentru mii de familii din municipiul Buzău. Cetățenii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor plăti, și în următorul sezon rece, același preț al gigacaloriei ca și iarna trecută, respectiv 297 de lei.

Autoritățile intenționează să mențină neschimbat prețul gigacaloriei doar pentru început, la iarnă. Primarul Constantin Toma spune că, în următorii ani, prețul căldurii furnizate în sistem centralizat ar putea fi chiar mai mic. Edilul explică și cum va fi posibil acest lucru.

Deoarece Regia Autonomă Municipală Buzău este în pragul falimentului, municipalitatea are în plan înființarea unei noi societăți mai performante care să preia activitatea de producere și transport a agentului termic în casele buzoienilor racordați la sistemul centralizat. Noua societate ar urma să fie denumită RAM Termo Verde și ar avea doi acționari: Municipiul Buzău și Urbis Serv SRL. Proiectul privind înființarea noii societăți va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Buzău din iulie.

Related posts