Eveniment cultural de exceptie organizat la sfarsitul saptamanii in gradina Casei Moșescu din Rm. Sărat. Evenimentul a reunit o lansare de carte despre Octavian Moșescu, personalitate culturală deosebită a orașului în secolului trecut, dar și o expoziție de pictură in aer liber, având ca subiect Grădina Moșescu. La evenimentul organizat in cadrul proiectului ,,Personalități râmnicene”, sub egida Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu” Rm. Sărat, au participat oameni de cultura, pictori din toata tara, dar si autoritatile locale. Aceștia i-au adus un omagiu și celebrei soprane din Rm Sărat, Florica Cistoforeanu.
În cadrul proiectului ,,Personalități râmnicene”, a fost lansată cartea ,,Octavian Moșescu- Un Nume- O Lume”, o culegere de texte despre personalitatea marelui om de cultură, realizată de strănepoata acestuia, Ana-Maria Măciucă.
Cartea lansata de stranepoata lui Octavian Mosescu a fost inspirată de un articol scris de Passionaria Stoicescu.
Evenimentul a cuprins si o expoziție de pictură având ca subiect Grădina Moșescu, aceasta fiind și prima expoziție de pictură desfășurată în aer liber în municipiul Rm. Sărat. O fotografie realizata in gradina si postata pe o retea de socializare de catre Alexandru Măciucă, nepotul lui Octavian Mosescu, a inspirat pictori din toata tara. Asa s-a ajuns ca peisajele oferite de Grădina Casei Moșescu sa fie surprinse in peste 50 lucrari.
La manifestarea din gradina Casei Moșescu a fost prezenta si Irina Sanda Marin Cajal, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Culturii. Eleva a Balcicăi Măciucă, fiica lui Octavian Mosescu, Irina Cajal a pastrat legatura cu reprezentantii familiei. Ea spune ca a venit in vizita la Rm. Sărat si de trei-patru ori pe an.
La evenimentul organizat in gradina Casei Mosescu au fost participat si autoritatile din Rm Sărat.
Judecatorul Mioara Done, inițiatorul proiectului ,,Personalități râmnicene”, intentioneaza sa realizeze si o alee a busturilor personalitatilor marcante ale culturii din Rm Sărat.
Luna trecuta, Muzeul Municipal Rm. Sărat a preluat oficial numele colectionarului de artă ,,Octavian Moșescu”. In perioada 1912 – 1982, Octavian Mosescu a contribuit la dezvoltarea vietii culturale din Rm Sărat si a realizat donatii importante catre Muzeul orașului.