SUSȚIN REDESCHIDEREA POLICLINICII

Autoritatile, dar si politicienii din Rm. Sărat susțin demersul TV Sat Media Group de redeschidere a Policlinicii din cadrul Spitalului Municipal, în condițiile în care, de aproape două luni, atat locuitorii municipiului, cat si cei din comunele arondate au ramas fara medici si servicii de specialitate si urgenta. Pentru a veni in sprijinul populatiei, TV Sat Media Group a lansat Campania Spune DA redeschiderii Policlinicii Spitalului Rm Sărat!, dar și o petiție care poate fi semnată la toate punctele de lucru TVSat din Rm.Sarat, la casierii de teren, precum și în mediul on line. Autoritatile din Rm Sărat spun ca decizia de a redeschide Ambulatoriul din Spitalul Municipal nu este una usoara, in conditiile in care Policlinica trebuie să îndeplinească o serie de masuri speciale pentru a nu fi pusa in pericol viata pacientilor sau a cadrelor medicale.

Și liderii partidelor politice din Rm. Sarat s-au alaturat campaniei demarate de TV Sat Media Group. Viorel Holban, președintele PNL Rm. Sărat, spune ca oamenii trebuie să se mobilizeze pentru a beneficia de servicii medicale. Holban sustine ca si-ar fi dorit sa se implice într-un astfel de demers încă de la inceputul starii de urgenta, dar nu a vrut ca gestul sau sa fie interpretat drept unul politic.

Și reprezentantii Pro România Rm. Sărat sustin initiativa jurnalistica a TV Sat Media Group. Ei vor să îl acționeze in instanta pe Ministrului Sanatatii si solicita identificarea unor solutii urgente pentru redeschiderea Policlinicii. Liderii Pro Romania nu inteleg de ce se invocă lipsa medicilor specialisti, atat timp cat inainte de pandemia de COVID -19, in unitatea medicala din Rm. Sarat se trata un numar mult mai mare de pacienti cu acelasi numar de specialisti.

Președintele filialei PMP Rm. Sărat, Raul Florescu, consideră ca situatia ar trebui reevaluata la nivelul Guvernului, pentru ca acolo s-a dispus aceasta strategie de transformare a Spitalului Municipal in unitate suport de tratare a cazurilor de COVID-19 si, implicit, de inchidere a Policlinicii.

Demersului initiat de TVSat Media Group s-a alaturat si conducerea USR Rm. Sărat.

Și autoritățile județului Buzău solicită Ministerului Sănătății  redeschiderea Policlinicii din Rm Sărat. Prefectul Leonard Dimian a trimis déjà Guvernului solicitarea autorităților din Rm Sărat de redeschidere a ambulatoriului.

La rândul său președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că redeschiderea Policlinicii din Rm Sărat este absolut necesară având în vedere numărul foarte mare de oameni din zonă care au nevoie de servicii medicale de specialitate.

Petre Emanoil Neagu consideră că decizia de închidere a Policlinicii Spitalului Municipal din Rm Sărat a fost din start greșită, dar poate fi reparată, dacă Ministerul Sănătății va ține cont de nevoile oamenilor.

Locuitorii din Rm Sărat și din comunele învecinate cer să le fie respectat un drept justificat: dreptul la viata. Acesta este și motivul pentru care TV Sat Media Group a lansat Campania Spune DA redeschiderii Policlinicii Spitalului Rm Sărat!, dar și o petiție care poate fi semnată de cei toți cei care vor să  beneficieze de tratamente și de servicii medicale de urgență în Ambulatoriul Spitalului Municipal.

Spune și tu DA redeschiderii Policlinicii din Rm Sărat, pentru a salva vieți! Fii alaturi de noi si semnează petiția inițiată de TVSat. Împreună va fi bine!

Related posts