PANDEMIA NU A OPRIT ȘANTIERELE

Epidemia de coronavirus nu a blocat lucrările de infrastructură în municipiul Buzău. În ultimele zile, de exemplu, s-a lucrat de zor la pasajul pietonal subteran de pe bulevradul Unirii, din zona Catedralei Sf. Sava. Primarul Constantin Toma spune că obiectivul va deschis în a doua parte a acestui an şi că acesta nu va fi doar un simplu pasaj, urmând a fi utilizat și ca spaţiu expoziţional.

O altă investiție importantă derulată de Primăria Buzău în această perioadă este pasajul peste calea rutieră din zona Metalurgica, pasaj reconstruit de la zero. Acest pasaj ar putea fi gata în trei luni.

După finalizarea pasajului din zona Metalurgica, eforturile se vor concentra pentru construirea podului peste calea ferată, aflat în apropiere.

Înainte de impunerea stării de urgenţă, Primăria Buzău a obţinut un credit de peste 23 de milioane de euro pentru investiţii, cu o dobândă foarte mică. La această sumă se adaugă alte 10 milioane de euro, fonduri obținute anul trecut, tot prin credit bancar, folosite în prezent în derularea diferitelor proiecte de investiţii  din oraş.

Related posts