LEGALE, DAR IMORALE

Majorarea taxelor si impozitelor locale din muncipiul Rm. Sărat – este legala, dar imorala in aceasta perioada de criză. Este părarea fermă a presedintelui PNL Rm. Sarat, Viorel Holban, care consideră că administratia locala nu a luat cea mai buna decizie cand a propus si votat indexarea impozitelor si taxelor locale cu rata inflatiei de 3,8%. Liberalul spune ca oamenii au nevoie de sprijin, nu de majorari ale taxelor, în condițiile în care, din luna martie, ne aflam in situatie de urgenta, multi cetateni sunt in somaj tehnic, iar veniturile sunt tot mai mici.
De asemenea, Viorel Holban afirmă ca ar fi fost in puterea Consiliului Local Municipal sa ia decizia ca indexarea taxelor sa nu fie atat de mare.
Primarul din Rm Sărat spune însă ca nu face altceva decat sa respecte legea.
Totodata, edilul sustine ca nivelul taxelor si impozitelor locale nu putea fi indexat la un nivel mai mic.
Presedintele PNL Rm. Sarat, Viorel Holban, spune ca imorala a fost si decizia autoritatilor de a majora salariile angajatilor din Primăria Rm Sărat și din instituțiile subordonate, în plină criză de coronavirus. Liberalul consideră că și această decizie a fost legală, însă ea nu trebuia adoptată acum.
Holban precizeaza ca si unii angajati ai Primariei Rm. Sarat sunt de parere ca salariile nu trebuiau majorate in plina situatie de ugenta, cand multi alți locuitori ai orașului se confrunta cu somaj si lipsuri financiare.
Chiar dacă reprezentanții PNL din Consiliul Local Muncipal Rm. Sărat s-au opus indexării taxelor locale pentru anul 2021, cu rata inflatiei de 3,8 % aferenta anului fiscal 2019, proiectul a fost adoptat prin votul consilierilor PSD.

Related posts