ÎI CERE DEMISIA

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, solicită public demisia prefectului județului, Leonard Dimian, cerere care a fost trimisă și Ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela. Primarul îi impută prefectului de Buzău proasta gestionare a situației din cartierul Poștă.

Totodată, edilul îi solicită prefectului Leonard Dimian să anuleze decizia de intrare în carantină a cartierului Poștă, precizând că de pe urma acestei măsuri au de suferit nu numai cetățenii din cartier, ci și anumiți oameni de afaceri care au prejudicii grave din cauza restricțiilor impuse în zonă. Solicitarea primarului a fost trimisă astăzi, la ora 13.00, și ministrului de interne, Marcel Vela.

În replică, prefectul județului, Leonard Dimian, declară că decizia de intrare în carantină are drept scop protejarea cetățenilor municipiului Buzău.

 „Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian, nu comentează demersurile domnului primar Constantin Toma, pe care le face posibilă libertatea de exprimare de care beneficiază fiecare cetățean. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Leonard Dimian are ca preocupări esențiale în această situație de urgență limitarea răspândirii Coronavirusului și sănătatea populației, nu dezbaterea politică. Buzoienii trebuie să știe că autoritățile își fac datoria potrivit competențelor și iau cele mai bune decizii pentru siguranța epidemiologică a cetățenilor” – Biroul de presă al Insituției Prefectului – Județul Buzău

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, condus de prefectul Leonard Dimian, a impus, luni, o carantină pentru cartierul Poștă, pe o perioadă de 14 zile.

Related posts