SE CER MĂSURI FERME

Primăria Rm. Sărat trebuie să se implice mai mult si sa ia masuri ferme in a proteja populatia orașului. Acesta este apelul facut de Viorel Holban, președintele PNL Rm. Sărat, în urma semnalelor primite si a ingrijorarii cetățenilor, pe fondul cresterii numarului de imbolnaviri din judetul vecin, Vrancea. Holban recomandă Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta sa ia masuri pentru a tine sub control situatia din municipiu. Liderul PNL spune ca, deși nu mai dorea sa faca declaratii publice pana la iesirea din starea de urgenta, situatia de fata il determina sa vina cu recomandari catre autoritati.

Viorel Holban afirmă că multi locuitori ai comunelor din judetul Vrancea se aprovizioneaza de la supermarketurile din Rm. Sarat. In aceste condiții, temerile oamenilor sunt foarte mari, iar implicarea autoritatilor ar trebui sa fie pe masura. Mai ales că o Ordonanta Militara prevede ca aprovizionarea cetatenilor sa se faca de la magazinele din apropierea domiciliului, tocmai pentru a impiedica raspandirea noului coronavirus.

De asemenea, Viorel Holban consideră că autoritățile din Rm Sărat trebuie sa solicite centrelor comerciale sa ia toate masurile de igiena si preventie care se impun si sa monteze termometre pentru masurarea temperaturii corporale a clientilor.

În replică, primarul din Rm Sărat precizează că nu vrea sa mai raspunda declaratiilor liderilor politici. Sorin Cîrjan spune ca zilnic analizeaza situatia din municipiu in cadrul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, acolo unde se gandesc masuri pentru protejarea populatiei.

Edilul din Rm Sărat declara ca membrii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta vor analiza necesitatea montarii unor termoscannere in centrele comerciale. In ceea ce priveste limitarea accesului cetatenilor din alte judete, în magazinele din Rm Sărat, primarul spune ca nu dorește sa faca niciun abuz. Sorin Cîrjan spune că problema a fost prezentata in urma cu cateva saptamani si reprezentantilor Politiei Municipale, care au menționat că nu exista nicio prevedere care sa impiedice acesul altor persoane in municipiu.

Viorel Holban considera, totuși, ca autoritatile locale pot actiona si pot lua toate masurile care se impun pentru a evita o eventuala raspandire a noului coronavirus in Rm. Sarat. El spune ca ar trebui purtate discutii cu oamenii si sa li se recomande sa se aprovizioneze cu cele necesare de la magazinele din apropierea domiciliului.

Related posts