S-AU SĂTURAT DE IZOLARE

Românii s-au săturat de izolare. Se observă și la Rm Sărat, unde în ultimele zile s-a înregistrat o crestere accentuata a traficului rutier si pietonal. Tot mai multe persoane ignoră Ordonanțele Militare și, pe baza declaratiilor pe propria raspundere, ies din casa fara a tine cont ca in joc este atat sanatatea lor, cat si a celorlalti.

Primarul din Rm Sărat, Sorin Cîrjan, reamintește cetățenilor că trebuie sa respecte toate regulile impuse, sa limiteze iesirile din casa si sa se aprovizioneze de la magazinele apropiate de locuinta. Doar asa pot evita imbolnavirea si o eventuala raspandire a noului coronavirus.

De maine, in municipiul Rm. Sărat se vor institui noi masuri. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a dipsus ca accesul cetatenilor in spatiile inchise sa se realizeze numai cu mijloace de protectie a fetei. Astfel, in institutiile publice, piete, farmacii, santiere, gara, autogara, mijloace de transport accesul oamenilor este interzis daca nu poarta o masca, esarfa, fular  sau alte mijloace de protejare a fetei. De asemenea, agentii economici trebuie sa afiseze in locuri vizibil obligativitatea cetatenilor de a respecta masurile impuse. Pe parcursul weekend-ului, Politia Municipala, cea Locala, dar si celelalte efective de sprijin vor verifica daca in oras se respecta masurile luate la nivel central si local. De luni, pentru toți cetățenii municipiului, dar și pentru cei care tranzitează orasul, se institutie măsura obligatorie de purtare a mijloacelor de protecție a gurii și nasului pe toată durata deplasării, indiferent de locul și scopul acesteia.

Related posts