MĂSURI SPECIALE

Măsuri speciale luate în căminele de bătrâni și copii din județul Buzău, în urma ordonanței militare numărul 8, care obligă personalul din centrele sociale să rămână în izolare, la locul de muncă, pentru o perioadă de 14 zile. Consiliul Județean Buzău are în vedere mai multe decizii, astfel încât cei aproape 250 de angajați din centrele sociale din județ să beneficieze de cele mai bune condiții, în cele două săptămâni de izolare.

Asigurarea hranei, precum și asigurarea locurilor de cazare pentru  angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului aflați în izolare va duce la cheltuieli suplimentare ce vor trebui suportate din bugetul județului. Președintele Consiliului Județean Buzău precizează că, în ciuda unui buget destul de sărac, vor fi găsite resursele financiare necesare implementării acestei măsuri.

Potrivit Ordonantei Militare nr. 8, refuzul izolării preventive a personalului din centrele sociale va atrage răspunderea contravențională sau penală, după caz. Decizia autorităţilor centrale de implementare a acestei măsuri a venit după situaţia gravă la căminul de bătrâni din Galaţi, unde conform ultimelor date de la finele săptămânii trecute, două persoane au murit, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 26.

Related posts