MĂSURĂ OPORTUNĂ

Montarea unor termoscannere la intrările în zonele aglomerate cum ar fi centrele comerciale sau hypermarketurile ar fi o măsură binevenită pentru a preveni  eventualele infectări cu coronavirus. Precizarea aparține medicului buzoian Angela Mazdrag, preşedinte Patronatul medicilor de familie din România. Angela Mazdrag consideră că o astfel de măsură ar fi oportună, pentru că în acest mod riscul de contaminare cu noul virus s-ar reduce considerabil. Deja la intrările în unele mall-uri din marile orașe ale țării au fost montate astfel de sisteme de măsurare a temperaturii corporale de la distanță.

Camerele video prevăzute cu senzori au capacitatea de a  scana temperatura fiecărei persoane în parte, dar și de a emite un semnal de alarmă în momentul în care sesizează o anomalie a temperaturii corporale. Obligativitatea montării unor astfel de termoscannere în spațiile închise aglomerate nu este însă obligatorie, având în vedere că nu există niciun temei legal în acest sens. Medicii sunt de părere că centrele comerciale, și nu numai, ar trebui să pună, totuși, la dispoziția clienților măști și mănuși pentru a se proteja. În cazul în care refuză să facă acest lucru, cetățenii ar trebui sancționați.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Buzău, firmele, instituțiile publice precum și centrele comerciale au obligația să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările și ieșirile din spațiile respective, să dezinfecteze periodic zonele comune și să dețină covoare îmbibate cu soluții de dezinfectare.

Related posts