AJUTOR PE TIMP DE CRIZĂ

Val de solicitări la Directia de Asistenta Sociala din Rm. Sarat pe perioada starii de urgenta. Zeci de ramniceni reintorsi acasa din strainatate, varstnici, dar si persoane aflate in dificultate au apelat la ajutorul asistenților sociali. În urma a peste 450 de apeluri telefonice primite de la diverse persoane, reprezentanții Directiei de Asistenta Sociala au făcut cumparaturi pentru aproximativ 60 de varstnici. De asemenea, 11 batrani au fost ajutati sa achizitioneze medicamentele de care aveau nevoie.

Pe perioada stării de urgență a crescut simtitor si numarul beneficiarilor Cantinei de Ajutor Social.  334 de familii cu copii, care nu au nicio sursa de venit, primesc hrana de la Cantina din municipiu.

De asemenea, in perioada Sarbatorilor de Pasti, peste 430 de pachete cu alimente au ajuns in casele varstnicilor si ramnicenilor aflati in dificultate. 150 de pachete au fost distribuite din partea Consiliului Local Municipal Rm. Sarat, iar restul au fost oferite de firme si oameni care s-au gandit la semenii lor aflati in suferinta.

Directia de Asistenta Sociala din Rm. Sarat a oferit si consiliere telefonica batranilor singuri, care au solicitat sprijinul asistentilor sociali. Si dupa iesirea din criza, institutia intentioneaza sa continue activitatea de ajutorare și consiliere a acestor persoane.

Related posts