Laura Grazziela Drăghici despre rolul său de trainer: ”Cursantele mele se pot bucura de toată experiența mea, nu doar de un curs de bază”

Alina Răducan

Este unul dintre cei mai recunoscuți și titrați make-up artiști din Buzău, are un stil aparte care s-ar traduce prin eleganță și feminitate, iar de ceva timp a început să ofere la rândul ei, cunoștințele pe care le-a acumulat de-a lungul vastei experiențe. Aflăm dintr-un interviu acordat publicației Scurt pe 2, cum a fost trecerea Laurei la activitatea de trainer, cine poate beneficia de seminariile sale, cum s-au descurcat primele cursante și cu ce fel se sentimente privește spre fetele cărora un simplu curs de machiaj le-a schimbat viața.

Alina Răducan: Ai început să te impui din ce în ce mai tare pe segmentul de training. Ce pot învăța fetele de la tine?

Laura G. Drăghici: În cei treisprezece ani de make-up profesional în salon am înțeles că moda se schimbă, tehnicile, produsele … am fost într-o alergare constantă după nou, după cursuri, traineri la modă, și am ajuns într-un punct în care mi-am găsit propriul stil. Au fost oameni în jurul meu care au apreciat munca mea și mi-au propus colaborări. Am primit lucruri fără să cer! Cursantele mele se pot bucura de toată experiența mea, nu doar de un curs de bază. Eu însămi învăț încă!

A.R.: Există reguli de bază în machiaj, dar și tehnici diverse care coroborate dau cele mai bune rezultate. Ce trebuie să știi înainte să începi un curs de make-up?

L.G.D.: Cursul de baza te învață regulile jocului, exact așa cum învățăm alfabetul. Dar nu poți scrie propoziții fără gramatică, deci, machiajele de bază, tehnica, secretele mele și practica în mod constant pot transforma un începător într-un make-up artist în doar câteva luni. Unde se îmbină pasiunea cu munca, se poate!

A.R.: Cursantele tale deja încep să-și creeze propriile cariere. Cum te simți când le vezi că reușesc, inclusiv datorită implicării tale?

L.G.D.: Se împlinesc doi ani de când țin acest curs și deja primele cursante au devenit nume cunoscute în piața de beauty. Dar și mai plăcut este când văd cum cursantele mele au deja succes după doar câteva luni de la terminarea cursului. E știință, muncă, destin, noroc, poate un profesor bun, sau toate la un loc! Este fascinant să poți schimba destine. Ce te poate face mai fericit?!
A.R.: Am văzut că ai realizat recent un shooting cu Bianca Banu. Cum a fost întâlnirea cu aceasta?

L.G.D.: Bianca și Valentina sunt modelele mele minunate. Au început liceul fiind modele pentru machiajele mele și au ajuns să fie modele de urmat, chiar și pentru mine. Au învățat multe de la mine, dar am ajuns să învăț eu însămi de la ele. Fetele astea două au reușit să fie parte a sufletului meu. Avem o relație specială…

A.R.: Ce planuri ți-ai făcut pentru anul acesta?

L.G.D.: Anul acesta încerc să mențin ritmul, care parcă a crescut amețitor. Ofer cursantelor mele un curs pentru avansați, căci evoluția lor este spectaculoasă și urmează să susțin seminarii în câteva orașe, acolo unde prietenii și colaboratorii mei organizează evenimente de profil. Desigur, aștept vacanța bine meritată!

Related posts

Leave a Comment