Gina Chivulescu, despre săptămâna plină de evenimente ce vor fi găzduite la sala teatrului George Ciprian

interviu4

Se anunță o lună plină de spectacole, majoritatea dintre ele vor avea loc la sala teatrului buzoian, iar despre ele ne va detalia cu mândrie directorul instituției culturale, Gina Chivulescu, într-un interviu acordat publicației noastre.

interviu3Silvia BUNICĂ: Spargem gheața săptămâna aceasta cu multe premiere la Buzău, care este prima și cine vor fi cei care vor juca pentru bunădispoziție și umor în sala teatrului buzoian?

Gina CHIVULESCU: Anunțăm cu multă mândrie primul spectacol, de pe 10 noiembrie. „Clasa noastră” de Tadeusz Slobodzianek se va juca 19.30. În regia Mihaelei Sârbu, spectacolul trebuie urmărit de fiecare dintre noi. Distribuția integrală este formată din actori tineri, actori care 2 ore reușesc să țină publicul spectator cu sufletul la gură. Acest spectacol este despre trădare, renunțare, voință, sacrificiu și puterea de a merge mai departe indiferent de greutățile pe care ți le oferă viața. Timp de 2 ore se va râde și se va plânge, tocmai de aceea vă invităm să luați parte la deschiderea celei de-a șasea ediții a Festivalului interviu”Săptămâna teatrului tânăr”, cu această premieră! Din distribuție vor face parte Tudor Cucu / Theodor Șoptelea – ABRAHAM, Andrei Stăncescu / Robert Topor – HENIEK, Alexandru Munteanu – JAKUB KAC, Ecaterina Lupu / Marina Podgoreanu – DORA, Loredana Vlăduț / Diana Rotaru – ZOCHA, Alina Florescu / Ioana Nimigean – RACHELKA, Denis Imbrescu – ZYGMUNT, Ștefan Bălan – WLADEK, Vlad Brumaru / Alexandru Mirea – MENACHEM, Sami Altawel – RYSIEK

S.B.: Avem și prichindeii incluși în programul seriei de spectacole?

G.C.: Pe 11 noiembrie va avea loc chiar piesa “Alice în Țara Minunilor” – spectacolul pentru copii. Duminică dimineață, de la ora 10.30 ”Alice în țara minunilor” va fi un spectacol pentru cei mici al Trupei Miorli, în care copii vor călători într-o lume încântătoare. Prin urmare dragi părinți, vă așteptăm și cu cei mici la teatru!

S.B.: Și dacă trebuie să ne mândrim și cu buzoienii noștrii, când va avea loc piesa actorului Vlad Trifaș?

interviu 2G.C.: Chiar pe 13 noiembrie, într-o marți, fără ghinion! Pescărușul de A.P. Cehov se va juca de la ora 19.30, fiind prima mare piesă a celebrului dramaturg. Una dintre marile capodopere ale dramaturgiei mondiale este montată de Tania Filip, având în distribuție actori la început de drum, printre care și asistentul de regie Vlad Trifaș, buzoianul nostru. Pe 15 noiembrie sunteți așeptați și la evenimentul  ”Cei doi tineri din Verona” de William Shakespeare în regia buzoianului Vlad Trifaș,  un spectacol al Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploiești care vorbește despre iertare, în cea mai pură formă a ei. Construit într-o cheie comică, spectacolul stârnește emoție, bucurie și ne pune în postura de a ne întreba dacă noi am putea să iertăm la fel de mult.  Până atunci, pe 14 noiembrie anunțăm piesa ”Cei doi tineri din Verona” de William Shakespeare, de data asta în regia buzoianului Vlad Trifaș. Este un spectacol al Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploiești care vorbește despre iertare, în cea mai pură formă a ei. Construit într-o cheie comică, spectacolul stârnește emoție, bucurie și ne pune în postura de a ne întreba dacă noi am putea să iertăm la fel de mult. Și tot pe 14 noiembrie, dimineață, de la ora 12.00 tot teatrul nostru găzduiește gina interviu“Planeta Viselor Pierdute”,  povestea unei familii despărțite de fenomenul migrației. Pentru a-și putea întreține familia, Carmen a plecat în Spania, iar soțul ei, George, și fiica lor de șapte ani, Betty, au rămas în Buzău. De-a lungul celor aproximativ 90 de minute, spectatorii vor parcurge mai mult de o decadă din viața personajelor principale, cu visele, așteptările sau decepțiile inevitabile, într-o lume în care distanța de celălalt devine tot mai mediată de tehnologie. Va fi un subiect sensibil, tratat într-o manieră transnațională și care discută rolul pe care tehnologia îl joacă în viețile acestor familii, o componentă insuficient cercetată până în acest moment, dat fiind timpul relativ scurt al evoluției sale. Tehnologia de ultimă generație și talentul actorilor se unesc pentru a spune o poveste emoționantă, întrucât spectacolul se joacă simultan pe scena Teatrului „George Ciprian” și pe cea a Centrului Parraga din Murcia, Spania. Aici intrarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile. Reamintim că biletele se pot achiziționa din incinta Teatrului ”George Ciprian”, de la agenția de bilete a teatrului din bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 37 sau online, accesând următorul link: http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php.

 

Related posts

Leave a Comment