Dănuţ Biţescu, despre proiectele teatrale în care se implică în această perioadă şi noul rol de…trol din musicalul Regatul de Gheaţă: “Vă invit într-o lume de basm, din care nu veți mai vrea să ieșiți, dacă iubiţi copilăria!”

dsanut21Este al doilea an la facultatea de teatru din cadrul universităţii Hyperion şi a fost implicat până acum în fiecare lună în repetiţii, cursuri şi mai ales spectacole. Dănuţ Biţescu ne vorbeşte cu mândrie despre rolurile sale din “Steaua fără nume”, “Muzica rănilor de război” sau propunerea recentă din musicalul Frozen-Regatul de gheaţă, într-un interviu acordat săptămânalului nostru.

Silvia BUNICĂ: Eşti student abia în al doilea an şi totuşi eşti implicat în spectacole aproape în fiecare lună. Rezişti programului, eşti în locul în care trebuie?

danutttDănuţ Biţeascu: Rezist! Fac parte din generaţia de rezistenţă, pentru că fac ceea ce îmi place. Am jucat în “Steaua fără nume” după Mihail Sebastian în Bucureşti, la Câmpina, acasă la Buzău-mai exact în Râmnicu Sărat şi ne-am bucurat noi, ca începători, de săli pline. Am fost implicat şi în Tabăra de Film Hyperion, ce a avut loc la Buşteni alături de  masteranzi si studenţi ai Facultăţii de Arte de la  Universitatea Hyperion, sub coordonarea profesoarelor Mihaela Triboi şi Silvia Ciobanu. Mai anunţ în curând la București, Iași, Cluj și Chișinău proiectul “Muzica rănilor de război “- un proiect al Asociației pentru Educație și Sănătate MENS SANA, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale-Centenarul Marii Uniri.

danut34S.B.: În afara acestor proiecte am aflat că vei fi implicat într-un musical de excepţie, unde mai avem o buzoiancă vedetă, Adina Răducan. Vei avea un rol inedit?

D.B.: Foarte special chiar, voi fi un …trol! Acel animal simpatic şi drăguţ, ce o ajută cu gaşca lui pe regina cea bună, Anna.  Pe 24 noiembrie, sâmbătă, de la 18.30 vom fi la  Cinema Florin Piersic din Cluj Napoca. Va fi un spectacol magic, cu personaje îndrăgite și cunoscute, atât de cei mici cât și de cei mari. După reprezentațiile de succes de până acum am intrat şi eu în echipă, propunerea venind pentru spectacolul cu o nouă față și o adevărată petrecere la palat. Va fi un show muzical în limba română, cu dansuri și danut23momente de balet unice, costume și decoruri de basm, care îi vor purta pe cei mici și pe cei mari, într-o lume de vis, alături de cele mai îndrăgite personaje: Prințesa Anna, Regina Elsa, Prințul Hans, Kristoff , Olaf . De ce nu ar trebui să ratați așa ceva? Vă putem da o mie de motive pentru a fi alături de noi! Însă pentru a vă convinge că într-adevăr trebuie să faceți parte din noua noastră poveste, vă spunem doar atât: va fi o lume de basm, din care nu veți mai vrea să ieșiți, dacă iubiţi copilăria. Va fi magie, vor fi decoruri de basm, proiecții 3D, va fi cântec și dans. Va fi bucurie! Într-un cuvânt : copilărie. În rolurile principale îi vom putea aplauda pe Emil Mitrache ( Americanu), Cătălin Lungu, Daniel Iudean, Sabrina Diacov, Gabi Ciocan, Hany Derbas, Theodor Costache, Teo Veleanu și trupa de dans ,,Dance – World“, iar buzoinca Adina Răducan, foasta mea colegă de la Liceul de Artă va fi şi ea în prim-plan! Vă aştept cu drag la povestea magică!

Related posts

Leave a Comment