Andrei Pleșea, un buzoian ce și-a testat pasiunea fotografică pentru vedete ca Gina Pistol, Nicoleta Luciu sau Diana Dumitrescu, cu motto-ul: “Imortalizez tot ceea ce mă inspiră, astfel lucrez cu oamenii care înţeleg conceptul meu”

adrian0 elSilvia BUNICĂ: De când a început nebunia această de pasiune pentru arta fotografică şi cine ţi-a fost primul model?

Andrei Pleșea: În fiecare dintre noi există pasiuni ascunse încă din copilărie, pasiuni care odată cu trecerea timpului rămân ascunse lăsând la suprafaţă doar pe cele de moment. Personal, am fost întotdeauna atras de tot ceea ce înseamnă frumos, astfel mi-am dorit să imortalizez momentele frumoase din viaţă mea. Aşa cum spuneam mai devreme pasiunea mea de a opri timpul în loc a reapărut în viaţă mea în momentul în care a apărut familia mea care a fost şi primul meu model. Frumosul model care m-a împlinit de la primul contact cu obiectivul.

S.B.:  Vedete din showbizzul autohton ţi-au testat inspiraţia pentru pictoriale inedite, de care ai rămas plăcut surprins după colaborare?

adrian4A.P. : Am lucrat cu multe persoane publice, n-aş putea spune că m-a impresionat una mai mult decât cealaltă, aşa cum spuneam mai devreme, sunt atras de tot ce înseamnă frumos, iar tot ceea ce fac fac din pasiune. Imortalizez tot ceea ce mă inspiră astfel lucrez cu oamenii care înţeleg conceptul meu. Mă impresionează toţi oamenii, persoane publice sau nu.

S.B.: Ce te motivează, ce te inspiră să pozezi?

A.P.: Nu ştiu dacă aş putea să numesc ceva motivaţie în ceea ce priveşte fotografia, nu cred că există o motivaţie anume atunci când faci ceva din pură pasiune. Uite, dacă vrei, aş putea numi motivaţie faptul că pot opri timpul în loc, să-l capturez într-o imagine pe care o ai …o viaţă. Ca şi inspiraţie nu am obiecte sau oameni anume, nu am tipologii preferate, astfel îmi găsesc inspiraţie în tot ceea ce mă înconjoară, mă opresc fără să vreau atunci când ceva îmi atrage atenţia fără să calculez acest lucru. Îmi plac lucrurile inedite, sunt omul momentului şi fac ce simt.

adrian interviuS.B.: Ce proiecte ai legate de Buzău, de plaiurile unde ai copilărit, de oamenii de acasă?

A.P.: Din punctul de vedere fotografic, mă simt legat de locul în care am crescut şi m-am dezvoltat, astfel de câte ori am ocazia, fotografiez tot ceea ce îmi apare în cale. De câţiva ani fotografiez locuri care mă impresionează în Buzău, ba chiar am câteva clipuri filmate. Intenţionez să le arăt oamenilor locurile minunate de care sunt mândru. Poate urmează o expoziţie, cine ştie ?!!!

S.B.: Ce urmează pentru artistul Andrei Pleșea în următoarele luni, unde îţi putem vedea lucrările?

adrian 2A.P.: Sunt implicat în multe proiecte fotografice, în perioada următore fac parte din două proiecte minunate, unul în Srilanka şi unul în Paris ( unul dintre oraşele mele preferate pentru fotografie) proiecte care se vor bucura de o expoziţie specială. Nu vă pot dezvălui foarte multe, dar o să vă placă cu siguranţă.

S.B.: Pe final, ce slogan, ce ambiţii te determină să îţi începi ziua cu zâmbetul pe buze şi aparatul la purtător?

A.P.: Atunci când ai o familie frumoasă, aşa cum este a mea, şi o soţie aşa specială, nu ai nevoie de nici un slogan să ai zâmbetul pe buze!!!

Related posts

Leave a Comment