Mariana Răducan, două pasiuni transformate în succes

mariana raducan si steluta dutaMariana Răducan (35 de ani) este o sportivă care, în cariera sa, a făcut cinste Buzăului la numeroase concursuri naționale și internaționale de box feminin, câștigând zeci de diplome și medalii. Buzoianca  practică însă un alt sport, fotbalul, și o face la fel de bine. Mariana Răducan este una dintre componenetele formației Atletic Club Onix Rm. Sărat, echipă care tocmai a promovat în Liga 1 la fotbal feminin. Fosta pugilistă a fost de acord ca în cadrul unui scurt interviu să împărtășească cititorilor „Scurt pe 2” câteva impresii legate de pasiunea sa pentru sportul rege, fotbalul.

 Reporter: Mariana, în primul rând, țin să te felicit pentru promovarea în prima ligă, cu Atletic Club Onix Rm. Sarat. Ce înseamnă pentru tine acest succes?

Mariana Răducan: Vă dați seama, este o bucurie foarte mare pentru mine această promovare în prima ligă de fotbal feminin. Nu a fost foarte greu să ajungem în Liga 1, deoarece la Rm. Sărat s-a format o echipă valoroasă.

Rep.: Buzoienii te știu mai mult ca jucătoare de box, însă tu esti și o apreciată jucătoare de fotbal, mai ales din perioada când ai evoluat la Viitorul. De cât timp joci fotbal și de ce ai îndrăgit acest sport?

M.R.: Da, cei care mă cunosc știu că joc și fotbal. De șapte ani joc fotbal la acest nivel. La început, cand jucam box,  îmi împărțeam timpul între fotbal și box: când nu aveam meciuri de box, mergeam și jucam fotbal.

 Rep.: Cu ce jucătoare de la Onix Rm. Sărat te întelegi cel mai bine?

mariana raducan 1M.R.: Mă înțeleg bine cu aproape toate jucătoarele, pentru că suntem ca o familie, însă cel mai apropiată sunt de Steluța Duță. Noi ne cunoaștem de când eram copii. Încă din copilărie, și mie, și Steluței ne-a plăcut foarte mult fotbalul. (AICI, PUNE POZA AIA CU EA SI STELUTA DUTA)

Rep.: Probabil îți cunoști foarte bine colegele. Care dintre ele crezi că ar putea face pasul către echipa națională?

M.R.: La echipa noastră sunt câteva jucătoare bune, de perspectivă, dar până acum n-a avut cine să le vadă. Poate de acum încolo, odată cupromovarea, își va îndrepta ochii cineva și către echipa din Rm. Sărat.

Rep.: Cu ce echipă de fotbal ții, din România? Dar din străinătate?

M.R.: Din România țin cu Steaua, iar din străinătate, îmi place cum joacă naționala Germaniei.

 Rep.: Vei continua la echipa Onix și în prima ligă?

M.R.: Da, voi continua să joc fotbal la Onix Rm. Sărat și din toamnă.

Rep.: În ce sport dintre cele două pe care le îndrăgești ai vrea sa antrenezi, în fotbal sau box?

M.R.: Cred că mai mult mi-aș dori să antrenez în fotbal!

 Interviu realizat de Leonard Bunilă

 

Related posts

Leave a Comment