Laura Grazziela Drăghici despre tendințele în make-up pentru 2017: ”Am o regulă de bază în machiaj – mai puțin este mai bine”!

Alina RĂDUCAN SUDITU

l6cop       Și-a descoperit pasiunea pentru make-up încă din copilărie, s-a perfecționat în timp, și-a creat propriul stil, ușor recognoscibil, iar acum dă lecții noului val de make-up artiști. Spune că pasiunea este cea mai importantă , la fel ca și respectul față de clientele care-i trec pragul. Ce se poartă anul acesta în materie de make-up, ce ar trebui evitat, cât de importante sunt produsele folosite de make-up artist și unde o puteți găsi pentru machiaje de neuitat, numai bune de imortalizat și share-uit pe rețelele de socializare, aflați din interviul acordat de make-up artistul Laura Grazziela Drăghici.

 

Rep: Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru make-up?

Laura Grazziela Drăghici: Am avut mereu o lejeritate în a reține orice avea legătură cu machiajul, cu îngrijirea tenului, în general. În clasele primare eram prinsă mereu în timpul orelor desenând ochi machiați (n.r. râde). Apoi , după Revoluție mama mă înscria la tot felul de cursuri de cosmetică, de coafură… Am avut norocul sa întâlnesc o cosmeticiană care mi a destăinuit câteva reguli de machiaj. Zilnic mă machiam, urmăream videoclipurile momentului încercând sa imit. Atunci nu erau alte surse de informare în afară de tv.

 Rep. Care sunt ingredientele unui machiaj reuşit?

G.L.D.: Am o regulă de bază pe care o urmez și acum „mai puțin este mai bine „! Un fond de ten atent ales, fără diferențe de ton faţă de cel al pielii  fără sa exageram cu puterea de acoperire, să alegem maxim două culori pentru machiajul ochilor și de preferat nuanțe calde ( bej, auriu , maro, orange), să nu avem niciodată machiaj puternic şi pe ochi și buze. Dacă avem ochii foarte evidențiați, atunci rujul trebuie să fie nude și invers.

Rep. Care sunt tendințele de anul acesta?

G.L.D.: Anul 2017 întărește ideea de strobing, adică realizarea machiajului cu tehnici și produse de ultimă generație care sa redea tenului un aspect de proaspăt, iluminat, porțelanat. Se renunță ușor la conturing-ul excesiv și se conturează fața cu produse lejere, aproape de natural. Sunt preferați de make-up artiști pigmenții cu reflexii (cameleon) aplicați peste baze mate închise . Nu se demodează bineînțeles, smokey eyes sau cat eye.

 l7Rep. Ce ar trebui să evităm anul acesta în materie de make-up?

G.L.D.: Să renunțăm la conturing-ul cremos în exces, să folosim gene false doar de cea mai bună calitate și aplicate doar de specialist și să renunțăm la fondurile de ten cu conținut foarte mare de pudră.

Rep. Recent ai început și o activitate complementară. Cum este să îi înveți și pe alții, tainele machiajului?

G.L.D.: Am început să susțin seminarii la invitația unor colaboratori care reprezintă mari branduri de make-up. Ei sunt cei care au apreciat că sunt la un nivel care îmi permite să împărtășesc și altora experiența mea. Am acceptat cu reținere, dar am înțeles imediat că oamenii mă asculta cu interes și la finalul seminarului mi-au mărturisit că pleacă cu multe informații utile și ca vor să ne revedem. Este o experiență foarte plăcută și o voi repeta chiar luna viitoare la Brăila.

l4Rep. În afară de cel de la Brăila, ce seminarii mai  urmează și unde?

G.L.D.: Pe 25 iulie am onoarea să fiu invitată la un seminar de September Galați și Complete Beauty Romania. Eu personal ador produsele lor din gamele Parisax și Paris Berlin, lucrez cu ele de peste trei ani. Am de asemenea, un proiect în desfășurare cu o firmă de haine pentru care machiez modelele atunci când sunt prezentări sau shooting-uri  și mai colaborez ca make-up consultant cu un brand de produse de înfrumusețare pentru acasă.

Rep. Este suficient să stăpânești bine tehnica, sau îți trebuie și talent artistic?

G.L.D.: Aș putea spune după aproape zece ani de machiaj în salon, că mai întâi de toate este ”chemarea”. Ea este cea care te ține în picioare pentru 10…14 ore de muncă. Dacă faci aceasta meserie care, da, se învață, dar o faci doar pentru bani, nu vei atinge acel nivel la care doar pasiunea te poate înălța!

 

 

Related posts

Leave a Comment