Cristina Văleanu, despre ultima tehnologie de tratament și terapie cu ace, la Buzău: “Reinventăm celulele tinere și redăm elasticitate și suplețe pielii noastre!”

cristina 4 Microneedling cu inducție de colagen sau terapia de inducere percutanată de colagen este o procedură de rejuvenare-regenerare a pielii, minim invazivă care implică utilizarea unui dispozitiv medical de forma unui stilou cu microace. Este de câteva săptămâni disponibilă și în cadrul unui centru cosmetic cu prestanță din Buzău, iar cea care ne va face să iubim acele pentru că ne elimină ridurile, acneea sau pigmentarea nedorită este Cristina Văleanu, iar mai multe despre acest tratament facial ne va spune în interviul următor cosmeticianul.

Silvia BUNICĂ:  Ace, riduri, acne, pete, vergeturi, cum se combină toate aceste lucruri printr-un singur tratament revolutionar, la tine la salon?

Cristina Văleanu: Microneedling! Adică ultima invenție în materie de tratamente faciale ce ne va scăpa de toate lucrurile nedorite de pe fața noastră, cu ajutorul acelor. Printr-o mișcare de vibrație într-un stil de “dute-vino” controlată se produc multiple microînțepături în piele, stimulând secreția naturală a fibrelor de colagen și elastină. Acest efect se obține datorită capacității pielii de a se vindeca după o leziune, prin înlocuirea țesutului lezat cu unul nou, sănătos. Adică reinventăm celulele tinere și redăm elasticitate și suplețe pielii noastre îmbătrânită prea devreme sau supusă factorilor nocivi din jur, inclusiv vremea.

cristina pg 4S.B.: După câte ședințe se vor vedea primele rezultate?

C.V.: Imediat, după prima ședință! Mai ales că acțiunea mecanică a dispozitivului este completată în timpul tratamentului prin aplicarea de seruri bogate în substanțe active, care pătrund  direct în straturile profunde ale pielii. Nivelul de pătrundere al acelor se adaptează în funcție de zona tratată și de afecțiunile cutanate. Cererile de până acum venite din partea buzoiencelor au fost pentru serurile cu colagen și pentru ten acneic, și aplicat în special pe frunte și pe lângă frunte și la nivelul zonelor mai sensibile (conturul ochilor, al nasului și al buzelor).  În plus, acele vibrează pe toată durata tratmentului și acest lucru ajută la diminuarea senzațiilor neplăcute din timpul tratamentului. Pachetul recomandat la fiecare tratament va fi de 3-4 ședințe, dar rezultatele vizibile se obțin încă din prima ședință, terapia funcționează rapid.

S.B.: Am amintit de acnee, celulită, vergeturi, ce mai putem rezolva cu acele- minune?

C.V.:  Fie că vorbim de cicatrici de acnee, post-vărsat de vânt, sau despre îmbunătăţirea calităţii pielii, cum ar fi ridurile, tenurile îmbătrânite, porii dilataţi şi chiar vergeturile, toate acestea se pot trata prin microneedling cu inducție de colagen. Tratamentul tratează piele lipsită de elasticitate, tonus, păstrând intacte straturile superficiale ale pielii și, în același timp, inducând corpului reacția de a produce colagen și elastina. Microneedling ajută și în tratamentul vergeturilor – ele fiind rezultatul deteriorării și ruperii fibrelor elastice și a reducerii sintezei colagenului pe suprafața țesutului cutanat unde se găsesc. În final, acest răsfaț duce la stimularea creșterii părului – poate stimula circulația sângelui și să crească nutrienții aduși foliculilor, având ca rezultat creșterea părului nou.

cistinaS.B.: Și totuși, care sunt contraindicațiile în cazul acestui tratament-miracol?

C.V.:  Nu are efecte secundare observate, mai ales în ceea ce privește modificările pigmentare. Statisticile efectuate confirmă că 3 proceduri de terapie cu micro-ace sunt suficiente pentru a atinge îmbunătățiri ale cicatricilor post-acneice cu o rată de succes de 70%. De asemenea, se pot trata diferite probleme a tegumentului – tratamentul ridurilor, tratamentul cicatricilor, probleme de pigmentație, tratamentul vergeturilor, pori dilatați sau tratamente anti-ageing. Atenție însă la dispozitivele cu micro-ace ieftine disponibile spre vânzare pe internet, pentru publicul larg! Aceasta nu este o procedură care să poată fi efectuată la domiciliu, în siguranță! Cât despre contraindicații, microneedling nu lucrează în situațiile cu acnee activă,  cicatrici cheloide, keratoză actinică, eczemă, cancer de piele, tulburări hemoragice, la femei gravide/ care alăptează sau care se află sub tratament cu Accutane. În rest, acele-minune sunt calea voastră către o întinerire rapidă!

Related posts

Leave a Comment