Victor Benescu vă oferă secretul unei siluete de vară: “Mişcarea în aer liber combinată cu cel puţin 3 ore de fitness și cardio în sală vor face diferenţa!”

victor4Vreți rapid și frumos să obțineți o siluetă de șezlong pentru o vară în care să curgă complimentele? Atunci v-ați găsit antrenorul potrivit! Fie la clase, fie în sală ca Personal Trainer (PT), Victor Benescu vă oferă sprijinul moral și ambiția să lucrați pentru zonele cu probleme în centrele de fitness cu care colaborează. În cadrul unui interviu în exclusivitate, buzoianul ne dezvăluie și ambițiile personale în  competițiile de triatlon și alergare montană în care s-a înscris.

Silvia BUNICĂ: Ce înseamnă această lună pentru tine la capitolul mişcare, pe unde mai antrenezi şi sub ce forme de clase?

Victor BENESCU: Salutare tuturor cititorilor! Ca premieră, la Eclipse Fitness fac clase de Ciclying şi Body Pump pe lângă preferata mea, clasa de HIIT, ca să pregătim corpul puternic pentru vară. Pe lângă antrenamentele și clasele de la Eclipse Fitness, merg în continuare și cu Tonic Gym de la Focşani şi recent, cu Welness Pro Gym, cea mai nouă sală din Râmnicu Sărat, având că profil Crosfit-ul.

S.B.: Dar personal, ce concursuri îţi fac cu ochiul în aceste săptămâni?

victorV.B.: Începând cu această lună, competiţiile cu adevărat provocatoare se succed una după alta. Pe 20 Mai iau startul la cea mai frumoasă şi grea competiţie internaţională de alergare montană, Transilvania 100k  de la Bran. Urmează concursurile de Triatlon, fără asfalt şi foarte dificilul “Ocean Lava” organizat în premieră la Mamaia, ca urmare a succesului Triatlonului din România. Mai sunt Drumul Vinului un concurs de MTB- “Călătorie între cer şi Pământ” și tot un  MTB de la Slănic Moldova.

S.B.:  Urmează o perioada în care buzoienii vor alege mişcarea în aer liber, plimbările, ieşirile în parc, cum ţi-ai propus să îi atragi totuşi şi câteva ore în sala?

victor6V.B.: Recomand din toată inima mişcarea în aer liber, dar în acelaşi timp sportul practicat în sală mai ales în cadrul claselor, sub îndemânarea unui instructor de fitness rămâ, pentru că acesta este un secret pentru a îţi păstra o formă fizică de invidiat. Astfel mişcarea în aer liber combinată cu cel puţin 3 ore în sală vor face diferenţa între cei care aleg doar  mişcare în aer liber şi cei care combină cu mişcarea în sala.

S.B.: Şi cu vara vin şi pretenţiile rapide ale doamnelor în special, pui la cale exerciţii cu arderi rapide şi dacă da, pentru ce grupe musculare în principal?

V.B.: Exact. De ce să nu fi făcut atâtea luni sală, hai să facem acum pe repede -înainte. Îmi place să fiu sincer şi de aceea nu creez aşteptări foarte mari în obţinerea rezultatelor rapide. Există mici trucuri, cum ar fi o atenţie sporită la alimentaţie şi exerciţii cardio combinate cu antrenamente cu greutăţi. Cele mai vizate părţi sunt picioarele, fesierii incluşi deja, zona abdomenului şi braţele.

S.B.: Şi dacă am amintit de clienţi şi de clase, cum stăm la capitolul instructor în devenire şi cursuri, mai există interes masiv pentru şcoala unde eşti tu mastertrainer?

victor2V.B.: La clasele mele combin exerciţii pentru zonele enumerate tocmai datorită faptului că în atâţia ani de activitate ştiu exact cerinţele clientelor în această perioada premergătoare concediilor. La capitolul Cursuri şi Instructori, în judeţul Buzău, datorită colaborării dintre ABC Fitness şi Sala Eclipse, se vede o dezvoltare rapidă. Pe lângă cursurile acreditate naţional şi internațional, un mare plus pentru iubitorii de sport din judeţul Buzău care vor să urmeze un curs de instructor fitness şi / sau personal trainer este faptul că pot face aceste cursuri în Buzău, fără a fi nevoiţi să cheltuiască banii pe drumuri la Bucureşti. Ca noutate, cursul de techician nutriţionist începe la Buzău în maxim două luni. Absolvenţii acestui curs vor putea lucra ca nutriţionişti acreditaţi în cabinetele lor sau să aibă colaborării cu săli, şcoli, grădiniţe, etc. Am mai spus-o de nenumărate ori, nutriția și mișcarea merg mână în mână, așa că învățați să trăiți sănătos și să mâncați armonios, fâcând mișcare și veți trăi fericiți mulți ani!

Related posts

Leave a Comment