Victor Benescu, MasterTrainer-ul care va face școală de fitness la Buzău pentru că: “Orice curs de instruire a viitorilor instructor va aduce prestanță unei săli de fitness!”

victor5Antrenor personal, profesor, MasterTrainer, atlet, iubitor de fitness…toate i se potrivesc buzoianului Victor Benescu, care și-a început anul cu multe proiecte, competiții și ambiții personale, dar mai ales profesionale. Care sunt acestea și când sunt stabilite, dar și la ce tipologii de clase s-a mai gândit buzoianul pentru a determina cât mai multe persoane să facă din venitul la sală o plăcere de “rutină”, aflați acum, din interviul acordat la început de an MasterTrainer-ul.

Silvia BUNICĂ: Cu ce ţeluri profesionale îţi începi anul 2017, multe, puţine şi din ce postură, ca mastertrainer sau antrenor personal?

Victor BENESCU: La mulţi ani cititorilor noștrii în primul rând pe anul 2017, care a venit pentru mine ca un an în care vreau să mă reinventez pe plan profesional. Începutul mi-a adus personal începerea cursurilor de Instructor Fitness şi Personal Trainer în Buzău, alături de partenerii mei ABC FITNESS, prima şcoală de instructrori fitness din România şi ECLIPSE Fitness. Asta ca MasterTrainer. Ca antrenor personal,  lucrez la un proiect de anvergură naţională, în care vreau să combin activitatea fizică cu programarea mentală, atât pentru sportivii ocazionali cât şi pentru cei profesionişti.

victor4S.B.: Deci, vrei să devii profesor la tine acasă, la Buzău, la sala Eclipse pentru prestanţa clubului, nu îţi este frică de concurenţă, dacă ajung mai buni decât profesorul?

V.B.: Dacă nu ar exista concurenţa, cred că în majoritatea domeniilor oamenii în general ar avea de pierdut datorită faptului că nu ar există dorinţa de a deveni mai bun. Dorinţa nu doar între tine şi ceilalţi, ci şi între tine şi …tine. Elevii mei  vor trebui să devină mai buni ca mine, nici vorbă aici de frică. Devenind mai buni decât profesorii, evoluţia este asigurată întotdeauna, atât în sport, cât şi în alte domenii. Cred că este pe undeva o datorie de a deveni mai buni ca profesorii noştri. Plus că,  orice curs de instruire a viitorilor instructor aduce prestanță unei săli de fitness!

S.B.: Şi revenind la ambiţiile personale, când ai prima competiţie pentru palmares şi în ce constă?

victor3V.B.: Voi sparge gheața cum se spune cu prima competiţie de încălzire, care va fi pe 18 februarie, la Complexul Olimpic de la Izvorani, un concurs de Triatlon. Pentru palmares însă prima competiţie din acest an va fi pe 20 mai, un UltraMaraton Montan numit Transylvania 100k, având curse de: 100km, 50km,  30km şi 20km. Eu voi participa la cursa de 50 de km, fiind la a doua participare în  acest tip de concurs. Primul meu concurs de alergare montană a fost de 21 de km, chiar aici la noi în Sărata Monteoru.

S.B.: Iar la Buzău, pentru ce clase mai revii săptămânal, în afară de HIIT? Sau ai deja clienţii fideli care nu mai doresc decât acest tip de antrenament?

victor2V.B.: Deşi antrenamentul de HIIT este foarte solicitant şi cererea la Eclipse Fitness este foarte mare,voi mai avea clase de Funcţional Training şi în premieră clase de Spinning, care sunt de asemenea foarte solicitante şi eficiente.

S.B.: Dar despre nutriţie, aici nu sunt planuri?

V.B.: Un organism sănătos, pe lângă sport are nevoie foarte mare pentru a asigura suportul energetic al funcţiilor metabolice şi de o nutriţie adecvată. În acest sens este gata de lansare primul curs de Technician Nutriţionist din Buzău, curs acreditat Naţional şi Internaţional, având o durată de 6 luni.

S.B.: Şi dacă tot am vorbit despre muncă, sala, clienţi şi mişcare, tu unde îţi petreci vacanţele în general, ce te relaxează pe ţine cel mai mult o dată pe iarnă şi o dată pe vara, când toată lumea îşi planifică multaşteptatul concediu?

V.B.: Vacanţele mele în general sunt active, fiind o fire căreia îi plac provocările şi sportul. Vara cel mai mult îmi plac călătoriile pe motocicletă şi timpul petrecut la mare, de obicei în Grecia. Iarna mă relaxez cel mai mult la munte, seara în cabană alături de o cană de vin fiert şi în compania prietenilor apropiaţi după o zi intensă petrecută pe skiuri ! Așadar, vă doresc din ce în ce mai bine şi mai mult sport!

 

Related posts

Leave a Comment