Romeo Ilie, antrenorul echipei HM Buzău, îngrijorat de situația de la club „Nu avem bani deloc și sunt foarte multe luni în urmă neplătite”

romeo-ilieDuminică, s-a disputat ultima etapă a Diviziei A de handbal feminin. Handbal Municipal Buzău a întâlnit formația Dinamo București, meci pe care l-a pierdut cu scorul de 27-31. Imediat după ultimul meci al anului 2016, tehnicianul Romeo Ilie a făcut declarații despre meciul cu Dinamo, a vorbit cu îngrijorare despre pauza de iarnă, în contextul în care clubul buzoian se află  într-o criză financiară fără precedent, dar își exprimă și speranța că autoritățile locale și județene își vor îndrepta atenția, în pragul Sărbătorior de Iarnă, și către clubul buzoian de handbal feminin, probabil cea mai iubită echipă din județ .

Reporter: Cum a fost meciul cu Dinamo? V-ați fi așteptat la un meci așa de greu?

Romeo Ilie, antrenor HM Buzău: Da, a fost un joc greu! Așa cum îl așteptam, echipa Dinamo s-a dovedit o echipă valoroasă, cu jucătoare consacrate, gen Ramona Farcău, Manuela Manda, fostă Rădulescu, handbalistă care a jucat și la noi, plus portărița din Brazilia sau Carabulea, jucătoare care evoluează la naționala României. Consider totuși că dacă nu am fi început așa timorat și stresat, altfel ar fi fost rezultatul final. Efectiv, le era frică jucătoarelor noastre să pătrundă spre poartă și să finalizeze. După pauză, ne-am revenit și am încercat să jucăm ceea ce știam noi să jucăm, să avem răbdare în atac, la constucție. Cu puțină atenție pe finalul jocului, am fi putut să facem măcar un egal.

Rep: Nu ați câștigat, însă echipa a arătat că a dat totul pe teren.

Romeo Ilie, antrenor HM Buzău: Da, eu spun că am salvat imaginea echipei cu jocul din a doua repriză, pentru că a fost important ca publicul care a fost prezent în număr mare la meci să vadă care este adevărata față a echipei și care este, de fapt, valoarea echipei.

Rep.: Faptul că aveți o bancă de rezervă foarte subțire când de mult a contat în înfrângerea din acest meci?

Romeo Ilie, antrenor HM Buzău: Da, bineînțeles. Ați văzut câte schimbări făcea echipa adversă. Contează enorm să scoți la momentul potrivit jucătoarea care nu mai poate fizic și atunci, venind cu un suflu nou, se crează, normal, o altă atmosferă în echipă și altă forță în atac sau în apărare.

ilustratie-handbalRep.: Ați pierdut și cu Rapid, și cu Dinamo, echipe care par că vor ocupa primele două locuri. Rămâne acum să vă bateți pentru locul 3?

Romeo Ilie, antrenor HM Buzău: Era previzibil, încă de la începutul campionatului,  că așa va arăta clasamentul pe primele două poziții. Noi eram la bătaie pentru a treia poziție cu Piteștiul iar după victoria de săptămâna trecută, împotriva lor, am luat o opțiune serioasă pentru locul 3 la finalul sezonului. Bineînțeles, cu condiția ca până la sfârșitul anului să păstrăm măcar acest lot pentru că ne va fi foarte dificil să duci încă patru meciuri din tur plus cele 13 din retur, din ianuarie, cu același 7.

Rep.: Urmează vacanța de iarnă. Când este programată reunirea lotului?

Romeo Ilie, antrenor HM Buzău: În funcție de cum se va fixa reluarea campionatului, în ianuarie, pentru că este o discuție potrivit căreia să se reia campionatul pe 22 ianuarie, nu pe 8. Cu toate acestea, m-am gândit să le dau vacanță toată luna decembrie, neavând bani nu putem să le ținem în continuare. Dacă rămâne pe 8 ianuarie reluarea campionatului, probabil că le vom chema pentru două săptămâni de antrenament și în decembrie.

Rep.: Care mai este situația la club din punct de vedere financiar?

Romeo Ilie, antrenor HM Buzău: Cu banii sunt aceleași probleme! Nu avem bani deloc și sunt foarte multe luni în urmă neplătite. N-am primit nimic însă avem speranțe că se va concretiza ceva la Consiliul Județean până spre sfârșitul anului.

Antrenoarea de la Dinamo, mesaj de susținere pentru clubul buzoian

Tot la finalul meciului de duminică, antrenoarea formației Dinamo București, Nicoleta Alexandrescu, fostă jucătoare a echipei buzoiene, și-a exprimat părerea de rău în legătură cu situația critică în care se află clubul buzoian. „Eu m-am simțit bine la Buzău, cu domnul profesor Romeo Ilie ca antrenor. Îi transmit să își continue activitatea pentru că eu știu cât luptă să țină această echipă și sper ca alături de el să vină și autoritățile locale, pentru că Buzăul e un oraș de tradiție în handbal”, a declarat Nicoleta Alexandrescu, antrenoarea echipei Dinamo București. (poza cu nicoleta alexandrescu)

Pagină realizată de Leonard Bunilă

Related posts

Leave a Comment