Georgeta Nicolae: “Două ediții de poveste pe ritmuri muzicale, cu “actori” talentați de toate vârstele!”

interviu7Nume importante din showbizul național au sosit la Buzău în weekendul trecut pentru a face cunoștință cu cei mai curajoși și talentați copiii și adolescenți în cadrul a două festivaluri cu tradiție deja la Buzău- “Premiile Music Factory” și “Dor de cântec românesc”. Georgeta Nicolae este cea care a coordonat din umbră toată acțiunea, iar detalii despre un weekend de poveste, aflați acum direct din cadrul interviului acordat „Scurtpe2”.

Silvia BUNICĂ: Cum au fost structurate cele 2 festivaluri în acest an și cine au fost fericiții câștigători?

Georgeta Nicolae: Am avut un weekend plin, cu două genuri de festivaluri. O nouă ediție a deja cunoscutului festival de muzică pop pentru copii și adolescenți “Premiile Music Factory” s-a desfășurat în condiții extraordinare și a promovat din nou talente deosebite, la toate categoriile de vârstă. Ediția a VII-a care s-a desfășurat în data de 24 septembrie a acordat atât trofee la toate categoriile, cât și premii pentru locul 1/2/3/ și marele trofeu mare obținut de Mihai Bratosin, concurentul din Botoșani. S-au mai acordat și diplome de excelență profesorilor coordonatori care au reprezentat un adevărat sprijin pentru concurenții ce și-au demonstrat talentul muzical. Festivalul s-a desfășurat pe 3 secțiunii: piese românești, piese internaționale și hituri, iar micii artiști s-au împărțit în 6 grupe: 4-6 ani,  7-8 ani,  9-10 ani, 11-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani și 3 categorii:  pitic, junior și adolescent. Celălalt festival- “Dor de cântec românesc” a avut loc duminică, pe 25 septembrie și s-a aflat la cea de-a V-a ediție, dar și el a adus invitați și un juriu de seamă, precum și pe prezentatorii Ovidiu Cuncea și Denisa Trofin. Aici Trofeul cel mare a fost obținut de Antonia Stoian din Tg.Jiu. În concluzie, două ediții de poveste, cu actori talentați de toate vârstele!

S.B.: Și dacă au existat aceste categorii speciale, înseamnă că și juriul a fost diferit la fiecare în parte?

G.N.: Am avut câteva nume deosebite ce au avut menirea să analizeze vocile prezente pe scena sălii Consiliului Județean. Mai exact, juriul de muzică ușoară a fost coordonat de artista Dida Drăgan – președinte de juriu, alături de care au punctat și Larisa Avram – TVR, soliștii Ciro De Luca și Marcelo Battaglia, Liana Șerban, iar în recital am putut să o admirăm pe deținătoarea trofeului 2015 Doinița Ioniță.  La muzică populară, atât vedete noastre locale, cât și oameni de televiziune au analizat cu pixul în mână și cu urechile specalizate tinerii talentați, fiind uimiți de cât de mult iubesc tradițiile și cultura populară cei mici, deopotrivă și cei mari. Juriu de muzică populară  a fost prezidat de Nicolae Oprișan, alături de care au mai analizat micile vedete de pe scenă Amelia Papazisu, Larisa Avram (realizator TVR), Bogdan Ghițulescu (regizor și producător TVR), Liana Șerban (vice președinte al asociației organizatoare). În acest al doilea festival am putut asculta recitalul deținătoarea trofeului 2015 – Ella Alexandra Pădureț Nichifor. Și buzoienii au ridicat județul la rang de cinste, urcând pe podioum pentru trofee și premiile 1 și 2 în special elevii profesoarelor Gabriela Cristea și Florentina Popescu. Cu ele alături, cu sprijinul reprezentanților Consiliului Județean și cu vedetele care ne-au onorat, am reușit să transformăm la Buzău weekendul într-o filă de poveste muzicală demnă de a fi amintită mulți ani de acum încolo!

Related posts

Leave a Comment