Profil de soție… de candidat ce se vrea primar

Care sunt cele mai importante calităţi pe care trebuie să le aibă femeia de lângă bărbatul care intră în campanie electorală și vrea un scaun de primar? Devotată, implicată în evenimentele societății, familistă, de carieră, activă în acțiuni de binefacere, extrem de “vizibilă”, activă pe rețelele de socializare, fashionistă sau discretă, retrasă, să se ocupe doar de treburile gospodărești? Indiferent de caracterul femeii care “se nimerește” să fie soția unui candidat ce se vrea în fruntea unei administrații locale, trebuie să recunoaștem că avem câteva exemple și tipare de care ar trebui să ne ferim sau dimpotrivă, pe care să le copiem.

  • cea cu stofă de nevastă sau, mai bine spus, soţia ideală în viziunea sexului puternic. Cea care, oricât de rău s-ar fi certat cu o seară în urmă cu posibilul viitor primar, a doua zi de dimineaţă va avea grijă să îi dea umbrela în caz că plouă afară, perfect asortată cu pantofii și cureaua. Ea nu va uita niciodată să arate că îi pasă de soțul ei, că are în el un partener pe viaţă și că nimic nu-i va zdruncina căsătoria. Aceasta va face sandwișuri în campanie, va fi gazdă bună pentru orice membru de partid sau aliat al soțului, dar va sta retrasă din viața publică, iar după succesul din alegeri, va serba orice eveniment cu fast și pregătiri pompoase, să vadă electoratul că primarul are cu…cine!
  • inteligentă şi generoasă, genul de soție de care un viitor primar are nevoie să-l completeze, nu să îi fie adversar. Aceasta îi va ști și îi va înţelege tot timpul slăbiciunile partenerului ei, nu se va folosi niciodată de acest lucru împotriva lui, ci doar îl va ajuta să-i fie mai bine. Și la greu, ea va da dovadă chiar și pe rețelele de socializare că totul este “bine”. Ea va fi soția cu care viitorul primar va discuta mereu orice problemă de serviciu, ca să nu se plictisescă teribil împreună. În campanie, acest tip de femeie va strânge semnături, își va lăuda soțul în fața electoratului, va posta orice, din care electoratul să priceapă că primarului îi este…bine!
  • să aibă simţul umorului și să fie activă la evenimentele mondene. Majoritatea bărbaţilor își doresc ca simţul umorului să fie o calitate principală a posibilei soţii. Este esenţial ca un cuplu să ştie să se bucure unul de prezenţa celuilalt, singuri, cât și la evenimentele mondene ce au loc în societate, să râdă împreună pentru a se detensiona, dincolo de atâtea încercări grele la care îi supune viaţa. Așa că, atât în campanie cât și după câștigarea alegerilor, soția va fi responsabila directă cu zâmbetul de pe buze al primarului, cu prezența la majoritatea evenimentelor mondene, unde se va distra și îl va distra pe partenerul de viață, la maximum!
  • să aibă o carieră şi aspiraţii personale. O soție sigură pe ea, cu un job care îi face plăcere, cu propriul grup de prieteni, cu aspiraţii, care nu aşteaptă ca totul să vină din direcţia partenerului de viață ca să fie fericită, iată altă tipologie de soţie care se regăsește lângă un candidat ce vrea frâiele unei administrații locale. Aceasta va face lobby separat, iar după asigurarea succesului își va face cunoscută contribuția, cu siguranță. Pentru că în viața, totul se joacă și se împarte perfect…la doi!

Orice asemănare sau potrivire de situație cu realitatea este pur și simplu…întâmplătoare!

 

Related posts

Leave a Comment