Boala Parkinson, cunoscută în special ca o suferinţă care afectează persoane cu vârste de peste 65 de ani, este depistată în ultimii ani, încă de la 40 și 50 de ani, iar uneori chiar şi la 30 de ani. Unul dintre principalele semne ale bolii Parkinson vizează pierderea mirosului, simptom care apare în stadiile incipiente ale bolii și care este prezent la peste 70% din pacienți. De asemenea, tremurul de repaus este un simptom evident, inițial unilateral, care, ulterior se extinde și la membrul controlateral. Potrivit ultimelor date, în România, sunt trataţi zeci de mii de bolnavi cu maladia Parkinson, dar există și un număr mare de persoane, care încă nu au fost diagnosticate.
Neurologii spun că bărbaţii sunt mult mai expuşi acestei boli, iar statisticile arată că prevalenţa bolii este de 1,5 bărbaţi la o femeie.
Potrivit specialiştilor, boala Parkinson s-a dovedit a fi mult mai frecventă în rândul sudorilor, medicilor, stomatologilor, profesorilor, avocaţilor, oamenilor de ştiinţă şi preoţilor, iar programatorii au o vârstă mai mică în momentul diagnosticului. Datele mai arată că oamenii implicaţi în procesul de fabricaţie şi de transport prezintă un risc mai mic de a dezvolta maladia, iar boala Parkinson este mai frecventă în mediul rural. De asemenea, agricultorii sunt mai predispuşi la această boală decât vânătorii şi silvicultorii.