Elevii de la Colegiul Economic „Regele Mihai I” , schimb de experiență în Belgia

Elevii de la Colegiul Economic „Regele Mihai I” au parte anul acesta de noi activități în cadrul proiectelor Erasmus implementate la liceul lor, activități ce constau în schimburi de experiență în țări din Uniunea Europeană. Se va continua tradiția din anii anteriori când zeci de adolescenți din clasele IX-XII au avut posibilitate să ia contact cu sistemul educațional din alte state.

Comisia pentru Proiecte Europene din cadrul instituției de învățământ din Buzău a anunțat recent că  va desfăsura  în perioada 3-7 februarie 2025 o nouă activitate ce va consta într-o vizită în Belgia. În cadrul proiectului vor participa la  schimbul de experiență nouă elevi și doi profesori  însoțitori. Proiectul abordează, pe lângă temele sustenabilității și valorificării patrimoniului, și metodele de îmbunătățire a  activităților legate de partea de educație fizică. Astefel, activitățile în aer liber, promovarea sporturilor naționale, drumețiile, noțiunile de bază în nutriție vor reprezenta o parte  din noile provocări pe care le vor avea participanții,  alături de preocuparea pentru dezvoltarea competențelor digitale care va rămâne unul din principalele scopuri vizate.

Colegiul Economic ” Regele Mihai I” Buzău a obținut în 2022 acreditarea Erasmus+ în domeniul educației școlare, acreditare ce se întinde pe o perioadă de 6 ani. Activitățile presupun atât schimburi de experiență în țările europene cât și găzduirea pe plan local a delegațiilor de la liceele partenere.  Anul trecut , în perioada 25-29 noiembrie 2024, un grup de 25 de elevi și 8 profesori din Italia, Spania și Portugalia au fost, în cadrul proiectului Erasmus, la o mobilitate care s-a derulat la Buzău, gazdă fiind Colegiul Economic ” Regele Mihai I” Buzău. Astfel, 12 elevi ai Colegiului Economic au găzduit 16 tineri participanți, schimbul de exeperiență vizând implicit și modul de viață în famiile din România. Doi dintre profesorii spanioli s-au aflat la Buzău într-o mobilitate de job shadowing, observând astfel și diferențele dintre cele două sisteme educaționale prin asistențe la ore. Profesorul Stancu Diana-Mihaela responsabil Comisia de Proiecte Europene din cadrul Colegiului Economic a precizat că în cadrul activităților s-au susținut prezentări despre fiecare unitate parteneră, precum și despre obiectivele turistice Unesco relevante din regiunile din care provin participanții. Proiectul a vizat promovarea patrimoniului mondial Unesco, a activităților sustenabile și dezvoltarea competențelor digitale ca mijloace actuale de creștere a vizibilității. În perioada respectivă au avut loc mai multe activități, vizite la diverse obiective turistice și culturale precum și o o deplasare în zona „Ținutul Buzăului”, al doilea Geoparc Unesco după „Ținutul Hațegului”.

Related posts