Elena Suditu, despre o nouă campanie a curățeniei de toamnă în care voluntariatul reprezintă ideea de bază: ”Îi invităm pe toți buzoienii pe 24 septembrie să strige „Buzău, let’s do it!”!

interviu5S-au alăturat acestui proiect național deoarece îi preocupă viața comunității din care fac parte și sunt interesați cu prioritate de creșterea calității vieții prin protejarea mediului înconjurător. Implicarea lor însă nu este suficientă, fără sprijinul buzoienilor, așa că obiectivele pe care Elena Suditu și echipa ei de voluntari și le-a propus la nivelul județului Buzău trebuie atinse și anul acesta, așa că îi invită pe toți   în dimineața zilei de 24 septembrie să facă curățenie!

 

Silvia BUNICĂ: Se dă startul unei noi campanii a curățeniei de toamnă, cine sunt cei implicați și în ce zone ale municipiului veți acționa în următoarele săptămâni?

Elena SUDITU:  Într-adevăr, putem numi acțiunea „Let’s do it, Romania!” o curățenie de toamnă în toată țara, inclusiv pe raza județului nostru. Proiectul este organizat de asociația „Viitorul în zori” și coordonată la nivel județean de trei voluntari: Elena Suditu, Mădălina Bușoi și Adina Ionescu. Ne bucurăm în prezent de sprijinul autorităților publice locale și al instituțiilor abilitate în problematica mediului, și anume Consiliul Județean Buzău, Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Buzău, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului. Ne propunem ca voluntari din întregul județ să acționeze în zonele în care se găsesc mormane de deșeuri: periferiile orașelor, comunelor, satelor, cursurile apelor, zonele de agrement și alte zone identificate înainte de acțiunea din 24 septembrie.

interviu3S.B.: Cum ați reușit să convingeți tinerii din Buzău să se implice în această acțiune?

E.S.:  La momentul actual, încercăm implicarea tinerilor până la începerea anului școlar prin mediatizarea la TV, în presa scrisă și în mediul online. După 12 septembrie, cadrele didactice care vor dori să se implice în proiect vor disemina, cu siguranță, în rândul elevilor de toate vârstele, informații legate de proiect. Pentru că știm cât de importante sunt acțiunile de voluntariat în CV-urile tinerilor, ne propunem să acordăm diplome care să ateste implicarea lor în proiect.

interviu2S.B.: Veți ajunge și în comunele situate la ieșirea din municipiu, când și unde mai exact?

E.S.: Proiectul se derulează pe toată raza județului și avem în vedere descentralizarea acțiunii prin crearea unor echipe de coordonatori la nivel local. Toți cei interesați sunt invitați să ne scrie pe adresa buzau@letsdoitromania.ro!

S.B.: Cu ce motto veți porni în această campania și ce succes îi scontați? Credeți într-o continuare în anii viitori?

E.S.: Motto-ul campaniei este asemănător cu numele proiectului: „Acționăm și conștientizăm!

S.B.: La nivel județean, viabilitatea acțiunilor viitoare este condiționată de succesul activității din 24 septembrie, concretizat într-un număr mare de voluntari, și un număr și mai mare de deșeuri reciclabile colectate!

Related posts

Leave a Comment