VARA, ANOTIMPUL TOXIINFECȚIILOR

De la debutul verii, s-a dublat numărul de toxiinfecții alimentare. Se întâmplă și la Rm. Sărat, unde mulți pacienți s-au prezentat la camerele de gardă de la Spitalul Municipal cu simptome specifice. Medicii spun că temperaturile ridicate joacă un rol important în aceste îmbolnăviri, deoarece alimentele, nedepozitate corespunzator, se strică mult mai repede. Cei mai mulți dintre pacientii care au ajuns la spital au declarat că li s-a facut rău după ce au consumat produse de tip fast food.

Toxiinfecția alimentară apare la cel mult trei zile după consumarea unui produs alterat și se manifestă prin dureri abdominale, febră, o stare generală de slăbiciune și deshidratare rapidă, iar tratamentul se bazează pe antibiotice și se poate prelungi pe o perioada de două săptămâni.

De multe ori toxiinfecțiile alimentare sunt cauzate de mâncarea de tip fast-food, care în această perioadă a anului, poate contamina bacterii foarte ușor. Și produsele lactate, produsele din carne și ouăle trebuie păstrate la temperaturi de cel mult 4 grade Celsius. Medicii ne sfătuiesc să ne uităm de doua ori la ceea ce punem pe masă și să acordăm o atenție sporită condițiilor de depozitare a alimentelor, atât acasă, cât și la magazinele alimentare.

Pentru prevenirea infectării, este obligatoriu ca produsele din carne să fie supuse examenului veterinar și sanitar, încă de la sacrificarea animalelor și până la fabricarea lor. Cele mai frecvente intoxicații se datorează consumului de produse lactate alterate, care contaminează foarte ușor stafilococii ce determină apariția bolii infecțioase. De aceea, este foarte important ca produsele alimentare să fie păstrate în condiții optime de igienă și temperatură.

Related posts