PACIENȚI MULȚI, PERSONAL PUȚIN

Noua secție a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău este sufocată de numărul mare de pacienți. Volumul de muncă este imens, iar personalul insuficient, ceea ce duce inevitabil la creșterea timpilor de așteptare. Este concluzia la care a ajuns vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre, în cadrul unei vizite inopinate, efectuate la Unitatea de Primiri Urgențe Buzău. Vizita acestuia vine ca urmare a unor comentarii negative, apărute pe rețelele de socializare, privind modul în care sunt tratați pacienții și cum sunt informați aparținătorii acestora, fie în secția UPU, fie în alte secții ale spitalului.

Vicepreședintele Consiliului Județean a aflat care este timpul de așteptare și cum sunt triați pacienții veniți la urgențe cu diferite probleme medicale.

Angajații UPU Buzău se plâng că au foarte mulți pacienți. Într-o zi mai ,,ușoară” la Urgențe se prezintă aproape 300 de pacienți.

Reprezentanții Unității de Primiri Urgențe Buzău sunt nemulțumiți și pentru că nu reușesc să comunice eficient cu pacienții, dar mai ales cu aparținătorii acestora.

În încercarea de a rezolva această situație, Consiliul Județean intenționează să pună la punct o aplicație care să faciliteze comunicarea între cadrele medicale și familiile celor internați.

Spitalul Județean de Urgență Buzău se află în centrul unui nou scandal ca urmare a unor acuzații de neglijență din partea familiei unei paciente decedate. Moartea femeii, internată în unitatea medicală, a stârnit un val de revoltă în spațiul public. Aparținătorul batrânei decedate a declarat că pacienta nu a beneficiat de consult cardiologic la timp, deși suferea de insuficiență cardiacă cunoscută. În replică, conducerea Spitalului Județean a anunțat că, neavând linie de gardă cardiologie, conform legislației în vigoare, a fost solicitat un consult cardiologic la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Cazul a readus în atenție problemele deja știute ale sistemului sanitar: lipsa de personal, lipsa de comunicare cu aparținătorii, transferuri inter-județene pentru diagnostice care, în unele cazuri, pot duce la decesul pacienților.

Related posts