Spitalul Municipal Rm Sărat, unitate în care, în prezent, sunt tratați doar bolnavi de coronavirus, ar putea fi deschis și pentru pacienții non-COVID, în cel mult două săptămâni. Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, crede chiar că Spitalul din Rm. Sărat ar putea primi persoane diagnosticate cu alte afecțiuni, nu doar coronavirus, din 15 iunie.
Scenariul redeschiderii Spitalului Municipal Rm. Sărat pentru toți pacienții a fost întărit și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a declarat că fiecare Direcție de Sănătate Publică analizează situația spitalelor suport pentru tratarea pacienților COVID-19 și în funcție de cele constatate, specialiștii din fiecare județ vor decide dacă este posibil ca aceste unități să își reia activitatea non-COVID.
“Fiecare Direcție de Sănătate Publică desfășoară, în această perioadă, evaluări la spitalele COVID-19 pentru a vedea numărul de cazuri rămase, posibilitatea ca aceste cazuri să treacă în secțiile de Terapie Intensivă din Boli Infecțioase sau Pneumologie, iar dacă există cumva pavilioane separate și tot ce înseamnă patologie COVID să meargă în acele pavilioane, DSP-urile vor reașeza circuitele, structurile și atunci își vor putea relua și activitatea non-COVID.“, a precizat ministrul Nelu Tătaru.
Autoritățile din Rm. Sărat au cerut, în mai multe rânduri, Ministrului Sănătății să reanalizeze situația spitalului suport și să aprobe redeschiderea ambulatoriului sau chiar a spitalului, astfel încât râmnicenii, dar și locuitorii din comunele limitrofe, care au nevoie de consult medical, să aibă acces la servicii medicale.
Și Viorel Holban, liderul PNL Rm Sărat împreună cu deputatul Cristinel Romanescu, președintele P.N.L. Buzău, au solicitat Direcției de Sănătate Publică Buzău, fie deschiderea la Râmnicu Sărat a unui serviciu medical de urgență, în cadrul Spitalului Municipal, la Sectia de TBC de pe strada Pacii, fie redeschiderea Policlinicii.
Spitalul Municipal Rm. Sărat dispune de aproape 130 de paturi, din care, în prezent, sunt ocupate doar un sfert.