În aceasta perioadă, fructele și legumele au un concurent serios în piețe, porumbul. Cel puțin în Piața Centrală din Rm. Sarat, pe tarabele comercianților se găsește porumb crud din belșug, numai bun de fiert sau copt. Pe cât de bogata este, însă, oferta, pe atât de puțini sunt cumpăratorii. Comercianții spun că, deși, altădată, porumbul fiert era o delicatesă de sezon preferată de mulți, acum cumpăratorii lipsesc cu desăvărșire, chiar dacă au mai scăzut din preț.
Bogat în fibre, acid folic, magneziu, fosfor, vitamine (C, B1, B5), porumbul furnizează multă energie organismului şi previne atacurile de inimă, dar şi cancerul la plămâni. Mai mult decat atât, scade nivelul colesterolului din sânge, protejează vederea, datorită zeaxantinei pe care o conţine. De asemenea, consumul porumbului este eficient în curele de slăbire, deoarece sporeşte degradarea grăsimilor.