Primăria municipiului Buzău aduce la cunoștința elevilor de liceu din municipiul Buzău următoarele:
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, membră în CONSORȚIU PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL „Centrul de excelență pentru învățământ dual-tehnic preuniversitar și universitar Buzău” invită elevii din Buzău să participe pe 11 aprilie 2025 la Concursul Regional Mihai Honorius Teodorescu, organizat de Facultatea de Inginerie din cadrul Universității ”Dunărea de Jos”Galați în parteneriat cu ISJ Galați, concurs adresat elevilor de liceu.
Detaliile despre înscriere și regulament sunt afișate pe site-ul Facultății de Inginerie la secțiunea ”Noutăți” sau accesând linkul:
https://www.ing.ugal.ro/index.php/ro/noutati/cmht-2025-noutati .
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi se implică în multe activități de promovare a Geoparcului Ținutul Buzăului. Una din aceste acțiuni s-a desfășurat în data de 28.03.2025, când a avut loc Caravana de Știință ReCoNnect activitate organizată în cadrul proiectului „ReCoNnect 3: Building a Community”, în cadrul căreia atât Geoparcul, cât și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați sunt partenere. Două unități de învățământ au beneficiat de această experiență inedită: Liceul Tehnologic „Sf. Mc. Sava” din Berca, județul Buzău, cu 15 elevi de clasa a V-a, și Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Vlădești, județul Galați, cu 17 elevi de clasa a V-a și a VI-a.
Elevii au pășit în inima Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului, explorându-i frumusețile și unicitatea prin intermediul punctului de vizitare GeoGate – poarta către Ținut. Prin intermediul realității augmentate și al realității virtuale, aceștia au descoperit elementele geologice, culturale și biodiversitatea geoparcului, transformând învățarea într-o aventură captivantă și interactivă. Cei prezenți au explorat istoria geologică a regiunii, învățând despre formarea munților, existența unei mări preistorice, fenomene spectaculoase precum vulcanii noroioși, chihlimbarul, munții de sare și focurile vii. De asemenea, au aflat legende locale despre balauri și căpcăuni, creaturi mitice care, potrivit poveștilor, s-ar ascunde în adâncurile Ținutului.
Totodată. elevii prezenți au participat la un work-shop interactiv despre dezvoltarea competențelor STEAM prin utilizarea imprimantei 3D și a altor tehnologii educaționale. Copiii au rămas fascinați de demonstrația practică pe au văzut-o cu o imprimantă 3D de la 3D Printing Hub, dezvoltat în cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU