SOARTĂ PECETLUITĂ?

Spitalul Judeţean de Urgenţă ar urma să se închidă pe viitor. Anunțul a fost făcut, recent, de către managerul unității medicale, Claudiu Damian. Acesta a declarat că secţiile unității medicale din Micro XIV ar urma să se închidă treptat, după deschiderea la Buzău a unui Spital Universitar.

Fost director de spital și consilier de stat pe probleme de sănătate în Cabinetul premierului Marcel Ciolacu, Carmen Orban a declarat că există un mare interes din partea cadrelor universitare să lucreze la Buzău. Potrivit acesteia, sursa de finanţare pentru construirea unui Spitalul Universitar la Buzău ar fi fost deja identificată, însă până la concretizarea proiectului mai sunt paşi de făcut.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunţat că Buzăul va avea cu siguranţă un spital universitar, care va deservi întreaga populaţie a judeţului. Și pentru a atrage medici în noua unitate medicală, administrația locală este dispusă să construiască noi apartamente, în special pentru medicii nou veniți.

Închiderea Spitalului Județean Buzău și realizarea unui spital universitar ar îndeplini, spun politicienii și reprezentanții administrației locale, un obiectiv strategic al sistemului de sănătate din România ce vizează demolarea spitalelor mai vechi de 50 de ani.

Related posts