”AFACERE” DE FAMILIE

Doi tineri din București, soț și soție, au ajuns în atenția polițiștilor după ce s-au mutat în județul Buzău și au pus pe picioare o adevărată afacere cu …canabis. Ei s-au apucat să cultive planta ,,minune” într-o gospodărie, pe care și-au cumpărat-o recent în comuna Chiojdu, crezând că afacerea nu va bate la ochi pentru că locuința se află într-o zonă de munte. Afacerea a mers o perioadă ca ,,unsă”, dar, nu a durat mult și le-a fost încurcată de către polițiștii și procurorii DIICOT, care au descins în weekend în mica fabrică de droguri. În timpul perchezițiilor efectuate în grădina casei din Chiojdu, oamenii legii au găsit peste 700 de grame de canabis, semințe, un gram de substanță psihoactivă, grindere, un cântar de precizie, sume de bani în lei și euro, dar și alte mijloace de probă.

Anchetatorii au mai descoperit că cei doi soți aveau și un intermediar, care la rândul său a intrat în vizorul oamenilor legii și este cercetat. Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă a bucureșteanului pentru 30 de zile. Intermediarul a fost plasat sub control judiciar, iar soția traficantului, care era complice la infracțiuni, va fi cercetată în stare de libertate, deoarece are un copil mic.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale și al brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Ploiești și București, precum și de intervenția jandarmilor din Buzău.

Related posts