România i-a pătruns atât de adânc în suflet unei elvețience, încât a uitat că provine poate din cea mai bogată și frumoasă țară din inima Europei, pentru a-și continua viața printre români. Au cucerit-o frumusețea locurilor, sălbăticia lor, istoria locurilor, astfel că de 30 de ani trăiește într-o localitate din Munții Buzăului, unde administrează o pensiune pur românească, unde se mănâncă exact ca la mama acasă.
Doamna Fisher și-a trăit doar jumătate din viață în țara cantoanelor. A venit după Revoluție cu o asociație umanitară pe meleagurile noastre, iar la scurt timp a decis să se stabilească în satul Valea Lupului, unde între timp și-a deschis o pensiune agroturistică. Chiar dacă provine dintr-o țară cu bucătărie sofisticată, Cornelia s-a lăsat repede cucerită de gusturile preparatelor românești. Tocmai de aceea a și considerat că localul său trebuie să le ofere clienților mâncarea tradițională dusă la superlativ.
Ardeiul umplut, fasolea, sarmalele sau ciorba de burtă sunt nelipsite din meniul zilnic al localului administrat de elvețiancă. Femeia, trecută de 60 de ani, spune că dieta sa s-a schimbat atât de mult în anii petrecuți în România, încât a uitat gustul mâncărurilor din copilărie.
Elvețianca este pasionată de istoria locurilor și chiar organizează drumeții către Muzeul chihlimbarului de la Colți, în câteva sate abandonate din zonă, spre lacul Siriu și la Vulcanii Noroioși. De asemenea, își conduce turiștii inclusiv către culmea unui deal din apropiere unde au fost descoperite ruinele unei așezări dacice.
Pensiunea Corneliei Fisher are 13 camere cu câte două locuri, restaurantul cu terasă, iar în curând, la intrare în complex, vrea să amenajeze un muzeu al țăranului român, într-o casă veche de peste un secol.