Page 1 - SCURTPE2 nr. 604
P. 1
Publicația conține
suplimentul GRATUIT
ANUNŢURI
Anul 12 - Nr. 604 16 - 22 decembrie 2022 Preţ: 2,5 lei GRATUITE
PE BAZĂ DE
TALON!
Moș Crăciun, Când viața bate ,,Atelierul lui
filmul și ajungi
la spital Moș Crăciun”,
de la U.P.U.
pe patul… de la la Biblioteca
U.P.U.! Județeană
F interviu pagina 3 F mozaic pagina 8
IGNATUL… 9.000 de ani, porcul de
Fiind domesticit în
urmă cu aproximativ
casă este, alături de
câine, unul din cei mai
vechi companioni ai
F informația de Buzău pag. 4 omului. Sacrificarea
porcilor pentru con-
Alecu Bagdat, GÂŞTELOR sum are loc în sezonul
cartierul de iarnă, în special de
noroaielor sărbători, datorită fap-
tului că temperaturile
scăzute sunt prielnice
păstrării cărnii şi pro-
duselor obţinute.
Orice român care se respectă, va
dori să pună pe masa de Crăciun
cârnaţi şi muşchi afumat, tobă,
(pamflet)
caltaboş (chişca moldovenească),
slănină şi aşa mai departe. În ul-
timii ani, însă, şi datorită
tradiţiilor împrumutate din alte
F informația de Râmnic pag. 5 colţuri ale lumii, unii românii au
început să înlocuiască porcul de
pe masă de sărbători cu carne de
Victorie de curcan sau chiar carne de struţ.
palmares pentru -Hai să trăieşti nea Ioane! Bre, ai vreo butelie el. Chiar vorbeam cu nevastă-mea aseară. Cu cine
Gloria în plus? Că mâine tai porcul şi vreau să-l pârlesc mai vorbim noi dacă îl tăiem?
bine… -Păi, vorbeşte, bre, cu câinele.
-Păi, nu-l pârleşti cu paie? -Cu câinele? Cu Lăbuş? Cu el n-am ce vorbi.
-Nici paie n-am, că le-a mâncat porcul… Am epuizat toate subiectele…
-Îţi dau, de ce să nu-ţi dau? Că eu nu ştiu dacă -Şi dacă nu tai porcul, cu ce faci, bre, sărmăluţe,
îl mai tai pe-al meu… caltaboş, fripturică? Trece Crăcinul şi n-ai şi mata
puţină şuncă acolo să mergă mai bine ţuica…
-Cum bre, nu tai porcul? Şi ce faci cu el?
-Asta aşa e, dar la mine ţuica merge oricum. Am
-Păi ce să fac? Îl cresc.
stat şi m-am gândit mai bine şi m-am hotărât: ori
-Îl creşti aşa fără să-l tai? Nu de-asta l-ai cres- tai o gască, ori o raţă. Că şi-aşa am auzit că la oraş
cut, ca să-l tai? e modă deja: mănâncă lumea numai struţ… Eu
F sport pag. 6 -Ba da, dar e aşa de domestic, că mi-e milă de n-am struţ, aşa că mănânc sarmale de gâscă.
vineri sâmbătă duminică Muzică TOT MAI MULTE OFERTE DE
românească CRĂCIUN LA TV ȘI PE NET.
TU CE ALEGI?
R MIHAI PAVELESCU editor mediaexpres.ro
Sărbătorile pe stil tradițional se fac pornind tele-
luni marți miercuri joi vizoarele pe muzică populară românească și
muzică de petrecere, pe programele speciale ale televiziunilor
românești dar și site-urile de conținut on-line și televiziunile
de filme se întrec cu toată lumea în a atrage atenția telespec-
în weekend tatorilor în zilele de sărbătoare...
F continuarea în pagina 8