ZIUA LECTURII ȘI A CĂRȚILOR

Acțiune inedită organizată de ,,Ziua Națională a Lecturii”, la Școala Gimnazială ,,Vasile Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat. În amfiteatrul unității de învățământ, cadrele didactice și elevii au susținut o lecție deschisă, despre importanța lecturii. Sub mesajul ,,Lectura ne unește”, acțiunea și-a propus să deschidă apetitul tinerilor pentru citit.

Cadrele didactice sunt convinse că fiecare zi este potrivită pentru a descoperi o carte, iar elevii au nevoie de rutina lecturii pentru a se bucura de beneficiile ei.

Dascălii au vorbit și despre cele mai importante cărți din biblioteca școlii. În cadrul acțiunii, profesorii făcut o adevărată incursiune prin lumea cărților.

Elevii sunt convinși că lectura și cărțile sunt importante pentru viitorul lor. Unii află din cărți lucruri noi din toate domeniile, alții, își dezvoltă vocabularul și creativitatea. Și elevii pasionați de limbile străine au ce învăța din cărți.

În cadrul acțiunii, elevii au fost încurajați să prezinte cartea preferată și să discute despre ea. De asemenea, în timpul discuțiilor, elevii au răspuns și unei dileme. Lectura este un drept sau o obligație?

Reprezentanții Ministerului Educație susțin că în spatele fiecărui cititor pasionat se află un părinte, un cadru didactic, un bibliotecar sau o altă persoană pricepută să călăuzească copiii în lumea cărților.

Related posts