SHAKESPEARE “PREA SCURTAT”

Buzoienii sunt invitați, duminică, 19 februarie, de la ora 18:00, la o nouă premieră a Teatrului „George Ciprian”. Este vorba despre piesa ,,William Shakespeare–Opere Complete–varianta prea scurtată”, o adaptare a regizorului Daniel Bucur. Noua premieră îi are ca protagoniști pe trei dintre cei mai cunoscuți actori ai scenei românești: Adrian Păduraru, cunoscut în filmele de succes ”Declarație de dragoste” și ”Liceenii”; Ion Ionuț Ciocia, actorul care îl interpretează pe Brânzoi, în serialul „Las Fierbinți” și Cristi Martin, duhul lămpii, din piesa ,,Lampa lui Aladdin”, o altă premieră a Teatrului „George Ciprian”. Piesa de duminică este prima premieră a teatrului buzoian în 2023, an în care publicul buzoian va mai avea parte și de alte surprize.

Spectacolul ,,William Shakespeare–Opere Complete–varianta prea scurtată” satirizează piesele lui William Shakespeare, toate fiind interpretate într-o cheie comică, într-o încercare imposibilă de a intra în Cartea Recordurilor, jucând într-un timp cât mai scurt toate piesele lui dramaturgului englez.

Cei trei actori vor prezenta cele 37 de piese ale lui Shakespeare, în aproximativ două ore, într-un ritm rapid, spiritual și fizic. Niciunul dintre ei nu se află la prima reprezentație pe scena Teatrului „George Ciprian” și au remarcat că publicul buzoian este unul extrem de receptiv și dornic de cultură.

Interacțiunea celor trei actori cu spectatorii, în timpul spectacolului, va atrage, cu siguranță, publicul buzoian.

În piesa de duminică, improvizația joacă un rol important, iar actorii se vor abate uneori de la scenariu, conversând spontan  între ei și chiar cu publicul.

Related posts