ÎNCĂ UN EPISOD DE VISCOL

Un nou episod de viscol a pus, din nou, în alertă autoritățile buzoiene, în acest weekend. De această dată, mai multe drumuri naționale și județene au fost închise înainte de apariția blocajelor, iar măsura a dat rezultate.

Peste o sută de TIR-uri au fost trase pe dreapta, în zona Șoselei de Centură a municipiului Buzău, dar și în parcări din apropierea orașului. Filtrele instituite pe Drumul Național 2 E 85 spre Râmnicu Sărat, Drumul Național 2 B spre Brăila, Drumul Național 22 Râmnicu Sărat-Brăila nu au mai permis accesul niciunei mașini, măsură dispusă din cauza viscolului care a scăzut vizibilitatea sub 50 de metri.

Din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse (10 – 15 m), Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Poliția Rutieră au decis sâmbătă seara să închidă circulația pe Drumul Național 2 (Mărăcineni –Focșani), Drumul Național 22 (Râmnicu Sărat – Grădiștea), Drumul Național 2B (Buzău – Vizireni, limită județ Brăila), pe raza județului Buzău. În aceeași noapte, prefectul județului, Daniel Țiclea, a soilicitat închiderea Drumului Județean 203 Valea Râmnicului – Ziduri – Bălăceanu până la limita cu Brăila și Drumului Județean 202 Rm. Sărat – Puiești. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de urgență Buzău a emis un mesaj Ro-Alert.

Din cauza vântului puternic, pentru o scurtă perioadă de timp s-au înregistrat întreruperi ale curentului în localitățile Tisău, Stîlpu, Costești, Smeeni, Gălbinași și Cilibia.

Și de această dată, mai multe mașini au rămas blocate, pe unele drumuri județene, însă au fost scoase din nămeți. Polițiștii, însoțiți de echipe cu utilaje de deszăpezire, au intervenit pe drumurile DJ 203M și DJ 216, unde cinci autoturisme nu au mai putut înainta. Salvatorii au reușit să ducă într-un loc sigur cele 11 persoane aflate în mașini.

Luni dimineață pe Drumul Național 22  Rm Sărat – Brăila, la ieșire din localitatea din Boldu, s-a reușit crearea unui culoar de intervenție în situație de urgență. Tot astăzi, dimineață, începand cu orele 07.00, s-a reluat traficul rutier fără restricții, pe Drumul Național 2B, Buzău -limită cu județul Braila.

Cum codul galben de viscol încă nu a trecut, autoritățile și polițiștii recomandă șoferilor să plece la drum doar dacă deplasările nu suferă amânare. Pe porţiunile acoperite cu zăpadă sau polei este indicat să nu vireze şi să frâneze în acelaşi timp. De asemenea, este de evitat acționarea bruscă a frânei şi a mecanismelor de direcţie, pentru a nu intra în derapaj.

Related posts