ÎN MEMORIA LUI GRIGORE VIERU

Rm. Sărat va găzdui, săptămâna viitoare, un nou eveniment cultural de excepție, dedicat marelui scriitor Grigore Vieru, la 88 de ani de la nașterea sa. Manifestările dedicate vieții și operei poetului vor avea loc marți, 14 februarie, de la ora 11.00, la bustul scriitorului, amplasat în Parcul care-i poartă numele.

La eveniment sunt așteptați reprezentanți ai Ligi Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni –filiala Rm Sarat, oameni de cultură, elevi și autorități locale.

Ramnicu Sărat a fost deseori un loc de popas pentru Grigore Vieru, motiv pentru care toți cei care l-au cunoscut și îndrăgit îi păstrează vie amintirea. Declarat post mortem cetățean al municipiului Rm. Sarat, Grigore Vieru este considerat cel mai mare poet contemporan din Republica Moldova.

El s-a născut la 14 februarie 1935 în satul Pererîta, judeţul Hotin, în prezent raionul Briceni. Grigore Vieru este autorul mai multor volume de versuri, iar opera sa a fost tradusă în engleză, rusă, germană, italiană, bulgară, dar şi în alte limbi. În 1988 i-a fost acordată cea mai prestigioasă distincţie internaţională în domeniul literaturii pentru copii – Diploma de Onoare ”Hans Christian Andersen,,.  Grigore Vieru s-a stins din viaţă la 18 ianuarie 2009 în urma unui accident rutier.

Related posts