ATENȚIE LA ȚURȚURI!

Mare atenție la țurțurii formați, în aceste zile, pe acoperișuri. Este avertismentul pompierilor care atrag atenția că bucățile de gheață reprezintă un real pericol pentru pietoni. Cum pentru zilele următoare meteorologii prognozează o ușoară încălzire, există pericolul ca țurțurii să se desprindă brusc de pe acoperișuri. Pentru a preveni astfel de incidente proprietarii sau administratorii clădirilor trebuie să îndepărteze țurțurii formați la streșinile și jgheaburile imobilelor.

Pompierii avertizează și asupra pericolului la care se expun copiii, dar si adulții care vor să patineze pe suprafaţa îngheţată a râurilor, iazurilor sau lacurilor, întrucât gheaţa poate ceda în orice moment, periclitându-le viaţa.

Pompierii pot interveni pentru îndepărtarea țurțurilor doar în situații speciale, atunci când sunt puse în pericol vieți sau se pot produce pagube materiale, iar înălțimea imobilelor sau condițiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acționeze în siguranță.

Dacă, în cazul zăpezii, impactul este mai puțin dramatic, lovitura unui țurțure care cade peste un trecător poate fi fatală. Prin urmare, atunci când vă deplasați pe jos, încercați să ocoliți zonele periculoase, evitând, pe cât posibil, să treceți pe sub streșinile pe care s-au format țurțuri.

Related posts