ATENȚIE LA GHIOZDANELE COPIILOR!

Manuale, culegeri, caiete speciale de teme sau de maculatură. Asta cară zilnic elevii în ghiozdane, în numele educației de calitate. Ce se câștigă la capitolul știință se pierde însă la capitolul sănătate. Medicii din Rm. Sărat trag un semnal de alarmă privind greutatea ghiozdanului, combinată cu lipsa mișcării, ce conduc la reale probleme de sănătate.

Medicii recomandă părinților să cumpere ghiozdane de tip rucsac, cu un interior cât mai spațios pentru cărți și caiete, iar bretelele sa fie cat mai late, pentru o susținere comodă.

Când o persoană are scolioză, coloana vertebrală nu este dreaptă, ci curbată într-o parte. Unghiul curburii poate fi mare sau mic, dar orice măsoară mai mult de 10 grade înseamnă scolioză. Persoanele cu scolioză au o postură uşor înclinată sau şoldurile sau umerii par inegali.

În cazul acestor probleme de sănătate specialiștii recomandă înotul, dar și un regim de viață echilibrat, bogat în fructe si legume. Un bagaj mai greu de 2 kilograme poate deforma coloana și poate provoca dureri mari de spate.

Din pacate, în alegerea unui ghiozdan părinții se ghidează în special după preț. În hipermarketuri apar, an de an, înainte de începerea școlii, tot felul de promoții, astfel încât părinții pot cumpăra un ghiozdan plin cu toate rechizitele necesare.

Related posts