TOT MAI MULTE CAZURI DE INFECȚII RESPIRATORII

Și la Râmnicu Sărat crește numărul de cazuri de infecții respiratorii. Tot mai mulți pacienți se prezintă la Camera de garda a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat sau la medicii de familie și sunt diagnosticați cu viroze. De asemenea, în unitatea medicală sunt tratați și bolnavi cu gripă și Covid-19.

Ieri, în secția de Boli Infecțioase din Rm. Sărat, erau internați 6 pacienți cu gripă și alți 6 diagnosticați cu Covid-19.

Pentru prevenirea infecțiilor respiratorii, medicii recomandă spălarea frecventă a mâinilor sau dezinfecția lor ori de câte ori e necesar. De asemenea, este recomandată purtarea măștii de protecție în spațiile închise aglomerate și slab ventilate.

Pentru reducerea transmiterii virusurilor respiratorii în școli și grădinițe se impune aerisirea frecventă a sălilor de clasă, dar și curățenia și dezinfecția suprafețelor și obiectelor din unitățile de învățământ înaintea începerii cursurilor. De asemenea, părinții trebuie să monitorizeze atent starea de sănătate a celor mici.

Reprezentanții Spitalului Municipal Râmnicu Sărat precizează că unitatea medicală are suficiente medicamente antivirale necesare pentru tratarea pacienților.

Related posts