SUB COD PORTOCALIU DE VISCOL

Viscolul anunțat de meteorologi s-a abătut, astăzi, cu furie peste județul Buzău. A nins abundent încă din zori zilei, iar vântul puternic și depunerile de zăpadă au îngreunat traficul rutier pe majoritatea drumurilor din județ. Primele probleme au apărut dimineață, pe drumul European 85, unde traficul între Râmnicu Sărat și Buzău s-a desfășurat dirijat pe un singur fir, după ce două autotrenuri au derapat.

Meteorologii avertizează că ninsorile abundente vor continua în sudul României. Nu mai puțin de 25 de judeţe  sunt vizate până sâmbătă seara de viscol și intensificari ale vântului.

De astăzi, de la ora 10.00, Buzăul, dar și Vrancea au intrat sub o avertizare cod portocaliu de viscol, ceea ce înseamnă că până sâmbătă seara, în tot județul va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă.

În aceste condiții, polițiștii le recomandă șoferilor să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze.

Înainte de a pleca la drum, șoferii sunt sfătuiți să-și echipeze mașinile pentru traficul de iarnă și să circule cu prudență pe drumurile acoperite cu zăpadă sau polei.

Related posts