PERSPECTIVE ÎN 2023

Anul acesta se anunță mult mai bogat în proiecte, pentru municipiul Buzău, față de 2022. O spune primarul orașului, Constantin Toma. Astfel, 2023 va fi anul în care va crește numărul blocurilor din municipiu ce urmează să fie consolidate și reabilitate. Aceasta după ce, anul trecut, a însemnat, finalizarea reabilitării energetice a 20 de blocuri, dar și contracte cu fonduri europene de peste 100 de milioane de euro pentru încă 40 de blocuri.

De asemenea, la începutul acestui an, funcționarii Primăriei Buzău se vor muta în noul sediu, de la Bazar.

Anul 2023 va însemna și începerea reabilitării a cel puțin 20 de străzi, precum și finalizarea noului parc de 7,4 hectare, aflat în prelungirea Parcului Tineretului. Primarul Buzăului promite că administrația locală va continua seria proiectelor noi, care nu vor mai crea locuitorilor disconfortul pe care l-au simțit prin lucrările desfășurate în 2022 și încă nefinalizate.

Pentru îmbunătățirea mobilității urbane, în 2022, administrația buzoiană a cumpărat, cu fonduri europene, 13 autobuze electrice și 485 de biciclete ce vor putea fi închiriate și vor funcționa odată cu finalizarea recepției Bulevardului Unirii. De asemenea, tot cu fonduri europene, Primăria Buzău a achiziționat încă 30 de microbuze electrice, care vor fi folosite în special pentru transportul elevilor la școli.

Related posts