PARTENERIAT PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL

Eveniment important, astăzi, pentru învățământul buzoian. Reprezentanții Primăriei Buzău, conducerea Liceului Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” și reprezentanții unor cunoscute firme din oraș au semnat noi contracte de parteneriat pentru cel de-al doilea an al școlii de învațământ dual MERITAS. În cadrul acestui parteneriat, elevii care se vor pregăti în cadrul firmelor vor primi bani, atât din partea societăților, cât și a Primăriei. De asemenea, tinerii vor avea la dispoziție masă, cazare și transport gratuit.

Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” Buzău pune la dispoziția elevilor interesați zeci de locuri pentru mai multe tipuri de calificări pe care agenții economici le caută. Numai așa tinerii pot să obţină competențele necesare pentru a intra pe piaţa muncii.

Pregătirea elevilor în cadrul Liceului Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” din Buzău durează 3 ani, iar, la final tinerii, au un loc de muncă asigurat prin contract la una din firmele partenere. De asemenea, elevii buni la învățătură pot continua liceul la seral, iar în situația în care își obțin Bacalaureatul, pot fi susținuți cu burse pentru terminarea unei facultăți tehnice și de a deveni ingineri.

De altfel, planurile Primăriei Buzău nu vizează doar dezvoltarea învățământului dual, ci și transformarea Buzăului în oraș universitar. Concret, administrația buzoiană dorește realizarea un consorțiu între mediul economic din municipiu, Primărie,  Inspectoratul Școlar Ju­dețean și Universitatea Dunărea de Jos din Galați, pentru a realiza un centru de excelență pentru învățământul dual. Acest proiect a fost deja înaintat Ministerului Educației și, pentru a deveni realitate, trebuie să se clasifice  în primele zece consorții la nivel national, care vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Un astfel de centru de excelență pentru învățământul dual ar urma să primească 33,8 milioane de euro pentru realizarea de  campusuri și dotări la cel mai înalt nivel. Primăria Buzău dorește amenajarea unui asemenea centru la ieșire din muncipiu, spre Vernești, pe o suprafață de 8 hectare.

Related posts