AU SĂRBĂTORIT MICA UNIRE

Împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, astăzi, și la Râmnicu Sărat. Evenimentul a debutat cu un marș în zona centrală a municipiului și a continuat cu o horă în fața Primăriei, dar și cu un spectacol de muzică, organizat de Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu”.

La evenimentul aniversar dedicat zilei de 24 ianuarie au participat elevi, oameni de cultură, dar și autorități locale și județene. 

Autoritățile consideră că toți românii ar trebui să poarte în suflet acest moment istoric deosebit de important pe calea înfăptuirii statului național unitar.

Manifestările dedicate Micii Uniri au continuat la Centrul Cultural cu un spectacol susținut de ansamblurile folclorice ,,Crăițele”, ,,Edera”, Plaiuri râmnicene”, ,,Mugurașii râmniceni” și trupa Melody.

24 ianuarie 1859 este data la care domnitorul Alexandru Ioan Cuza înfăptuia Unirea Principatelor Române. Mica Unire a fost primul pas important în formarea României de astăzi, precedând următorul eveniment important, care a avut loc pe data de 1 decembrie 1918, când s-a înfăptuit Marea Unire.

Related posts