A APĂRUT ,,FOAIA RÂMNICULUI”!

Eveniment cultural deosebit, ieri, la Râmnicu Sărat. Asociația Culturală ,,Octavian Moșescu” a lansat publicația ,,Foaia Râmnicului”. La evenimentul organizat în Sala Mare a Primăriei Râmnicu Sărat au participat oameni de cultură, preoți, medici, profesori, șefi de instituții, dar și consilieri și autorități locale:

,,Foaia Râmnicului” a fost fondată la Râmnicu Sărat, în anul 1919, de Octavian Moșescu, și a fost primul ziar studențesc din țară. Acum, ,,Foaia Râmnicului” a devenit publicația Asociației Culturale ,,Octavian Moșescu”, în semn de profund omagiu adus omului de cultură din Rm. Sărat.

Directorul onorific al publicației este Scriitoarea Passionaria Stoicescu, iar redactor-șef, Viorel Dodan. Din colectivul redacțional mai fac parte Răzvan Chirac, Victoria Măciucă, Ana Maria Pufu-Măciucă, Violeta Socol-Vîlcu și Genovel Frățilă.

,,Foaia Râmnicului,, va avea o apariție lunară și va oferi publicului informații din cultură, literatură, religie și arte. 

Strănepoata lui Octavian Moșescu, Ana Maria Măciucă Pufu speră ca informațiile publicației să ajungă și la publicul tânăr. 

Autoritățile din Rm Sărat îi felicită pe inițiatorii acestui demers cultural. 

Octavian Moșescu a trăit în perioada 1894 – 1982 și a fost un om de cultură, care a avut pe parcursul vieții o activitate vastă, desfășurată în mai multe domenii, precum cel artistic, literar, juridic, edilitar și social. De profesie avocat și istoric de artă, a fost un redutabil publicist, colecționar de artă, iar în perioada 1930 -1940 a fost de două ori primar al orașului Balcic, având contribuții deosebite la dezvoltarea spirituală a orașului în secolul trecut.

Related posts