ZECI DE BLOCURI AU NEVOIE DE CONSOLIDARE

Zeci de blocuri din municipiul Buzău vor intra într-un amplu proces de reabilitare, după zeci de ani în care nu au beneficiat de lucrări de consolidare și prezintă un risc crescut la cutremure. Pentru moment, Primăria Buzău lucrează la documentația necesară pentru a obține finanțare. Foarte probabil, un alt pas va fi făcut spre jumătatea anului viitor.

Lucrările de reabilitare vor fi făcute la solicitarea Asociațiilor de Proprietari, cu acordul locatarilor din blocurile ce ar urma să intre în programul de consolidare și reabilitare termică. Reprezentanții Primăriei au deja aproape 100 astfel de cereri.

Între timp, 30 de blocuri din diferite zone ale municipiului Buzău, majoritatea din zona Bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Unirii, vor fi reabilitate cu o sumă record în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Primăria a accesat o sumă record, de 95 milioane de euro fără TVA. Alte blocuri șubrede care au nevoie de consolidare sunt în zonele Crâng, Marghiloman, Independenței sau Constituției. Pe parcursul lucrărilor de reabilitare, proprietarii imobilelor vor fi mutați în alte locuințe, pe care Primăria Buzău le va pune la dispoziția lor, după ce vor fi și acestea reabilitate.

Related posts