TOT MAI MULTE CERERI PENTRU AJUTOARE DE ÎNCĂLZIRE

Crește numărul râmnicenilor care solicită sprijin financiar pentru încălzirea locuinței, pe perioada sezonului rece noiembrie 2022- martie 2023. Aproximativ 1.200 de persoane au depus, până în prezent, cereri pentru primi ajutoare pentru căldură. Râmnicenii pot prelua cererile-tip şi declaraţiile pe propria răspundere, de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială sau le pot descarca de pe site-ul instituției.

Pot solicita ajutor de încălzire pentru sezonul rece, familiile care au venituri nete lunare mai mici de 1.386 de lei, pe fiecare membru, sau persoanele singure care câștigă pe lună până în 2.053 de lei. Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.

Sprijinul se acordă pentru un singur sistem utilizat la încălzirea locuinței. În funcție de sistemul de încălzire utilizat în locuință, categoriile de ajutoare pentru încălzire sunt: ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat, ajutor pentru gaze naturale, ajutor pentru energie electrică și ajutor pentru combustibili solizi sau petrolieri.

Related posts