CRITICI ȘI PUNCTE DE VEDERE

Deputaţii au adoptat, recent, în plen, un proiect de lege privind decarbonizarea sectorului energetic, care reglementează închiderea şi conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit şi huilă, închiderea carierelor de lignit şi minelor de huilă precum şi măsuri de sprijin pentru închiderea şi conservarea capacităţilor de producere a energiei electrice pe bază de lignit şi huilă. Legea decarbonizării este criticată de deputatul de Buzău, generalul Nicolae Roman, înscris recent în ALDE.

Militar de carieră, Nicolae Roman este de părere că statul ar trebui să acorde o mai mare atenție armatei, pentru a o face mai atractivă pentru tineri. Potrivit deputatului ALDE, statul ar trebui să mărească solda și pensiile militarilor.

Nicolae Roman a explicat și care au fost motivele ce l-au determinat să adere la Partidul Alianța Liberalilor și Democraților. Deputatul de Buzău consideră că ALDE este singura formațiune liberală care duce mai departe vechile tradiții ale liberalilor în România.

După 15 ani, de la aderarea României în U.E., Comisia Europeană a ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare, privind sistemul judiciar şi combaterea corupţiei. Roman consideră că de fapt, România nu a obținut nimic, ci din contră, măsura ar putea avea consecințe serioase, inclusiv suspendarea unor plăți din fonduri europene. Mai mult, aderarea României la spațiul Schengen este pusă sub semnul incertitudinii.

Deputatul de Buzău crede că viitorul românilor este tot mai sumbru în contextul valului de scumpiri  și a incapacității statului de a-și ajuta cetățenii.

În cadrul ședinței Biroului Politic Executiv al ALDE de săptămâna trecută, deputatul Nicolae Roman, ales în circumscripția electorală nr. 10 din județul Buzău, a fost numit în funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Politic Executiv ALDE. El va conduce Departamentul de securitate națională din cadrul ALDE. Prin adeziunea lui Roman, ALDE redevine un partid cu reprezentare parlamentară.

Related posts